У Firefox перестали працювати всі розширення – як це виправити

Компанія Mozilla вже працює над виправленням, але є тимчасовий спосіб змусити розширення працювати.

Користувачі популярного браузера Firefox раптово залишилися без своїх звичних розширень. Справа в тому, що вони просто перестали працювати 4 травня в 0:00 за UTC (всесвітній координований час) у зв’язку із закінченням терміну дії сертифіката безпеки, який використовується для цифрового підпису.

Аналогічна проблема, що отримала назву «armagadd-on», спостерігалася три роки тому. Офіційні особи Mozilla вже заявили наступне:

«Ми шкодуємо, що в даний час існує проблема, через яку розширення не можуть працювати в Firefox. Ми знаємо, в чому проблема і докладаємо всіх зусиль, щоб якомога швидше відновити функціональність розширень в браузері. Слідкуйте за інформацією на сторінці в Twitter. Будь ласка, проявіть терпіння, ми працюємо над виправленням », – Кев Нідхем (Kev Needham), менеджер по продукту в компанії Mozilla.

Проблема зачіпає не тільки Firefox, але і браузер Tor, який створений на його основі, а значить є ймовірність, що ваша анонімність в мережі поки залишається під великим питанням.

На поточний момент існують два шляхи тимчасового вирішення проблеми. Перший підходить тільки для версії Firefox Developer або «нічних» зборок браузера. В цьому випадку необхідно зайти в розділ about: config, знайти рядок xpinstall.signatures.required і встановити значення False. Після цього розширення знову почнуть працювати. Другий спосіб підходить в тому випадку, якщо ви використовуєте іншу версію Firefox. Він полягає в тому, щоб кожен раз при запуску браузера включати налагодження надбудов і завантажувати файл .xpi для кожного розширення вручну.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.