Екс-директор Google Ерік Шмідт покине раду директорів Alphabet

Член ради директорів Alphabet Ерік Шмідт покине посаду через 18 років роботи. Колись він займав пост глави корпорації Google.

У 2001 році Шмідта запросили самі засновники Google – Ларрі Пейдж і Сергій Брін. У той час, як вони займались інноваційною складовою, Шмідт сконцентрувався на розвитку бізнес-стратегії та управлінні корпорацією. У 2015 році в ході реорганізації та підстави холдингу Alphabet, куди і увійшла Google, Шмідт виявився в раді директорів, а згодом став головним виконавчим директором. У 2018 він покинув цю посаду, але залишився в раді.

Шмідт заявив, що не збирається домагатися переобрання до ради 19 червня. За заявою холдингу, він залишиться консультантом компанії. Сам підприємець оголосив, що хоче допомагати наступному поколінню молодих талантів. Він присвятить більше часу викладанню в організації Schmidt Futures.

Якнайшвидшому догляду послужила і низка недавніх скандалів з Google після замітки в New York Times. Видання повідомляло про сексуальні злочини всередині компанії, а сам Шмідт звинуватив корпорацію в приховуванні тиску з боку декількох керівників. 

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.