Apple планує викупити у Intel модемний бізнес

Видання The Wall Street Journal повідомляє, що Apple висловила бажання викупити бізнес Intel, пов’язаний з розробкою модемів для смартфонів. Раніше Intel заявила про припинення роботи над власним модемом з підтримкою 5G, тому, Apple провела зустріч з представниками Intel, в ході якої обговорювалися можлива ціна і умови. 

Питання перекупки 5G-розробок Intel Apple піднімала і раніше. Перший раунд переговорів відбувся ще влітку 2018 року, після чого представники сторін ще не раз зустрічалися протягом минулого року. Але після того як Qualcomm і Apple змогли врегулювати свої розбіжності в досудовому порядку, про нові переговори з Intel інформація не надходила.

До того як Qualcomm і Apple уклали мирову угоду, Intel розраховувала закінчити розробку власного 5G-модему і домовитися з Apple про постачання новинки для виробництва iPhone 2020. Але тепер ситуація змінилася, в нових iPhone будуть стояти модеми від Qualcomm – вони повністю готові вже зараз.

Представники Intel зізналися в розмові з журналістами WSJ, що компанія шукає можливість продати модемний бізнес і в даний момент відкрита для пропозицій, але конкретні суми поки не називає.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.