Бюджетні смартфони Xiaomi залишилися без прошивки MIUI 11

Компанія Xiaomi приділяє багато уваги програмному забезпеченню для своїх смартфонів, нехай далеко і не завжди в якості його основи використовуються нові збірки Android. Сьогодні, 26 квітня 2019 року, стало відомо про те, що бюджетні мобільні пристрої даного виробника залишилися без прошивки MIUI 11, анонс якої відбудеться вже в кінці травня нинішнього року, а потім, після цього, почнеться її активне тестування, вестися яке буде до осені , тобто кілька місяців.

Як і завжди, розробники китайської корпорації Xiaomi не повідомляють про те, чому вони вирішили не оновлювати до новітнього програмне забезпечення ті чи інші моделі мобільних пристроїв. Втім, зате компанія хоча б не боїться чесно говорити про те, які гаджети не отримають прошивку MIUI 11, щоб не обнадіювати всіх тих, хто захоче користуватися найновішим і актуальним ПО. Швидше за все, причиною відмови від подальшої програмної підтримки стала відсутність необхідних драйверів.

Такі повинні випускатися виробниками комплектуючих, але компанія MediaTek, наприклад, взагалі майже не випускає такі, тому всі смартфони на базі її продукції в кінцевому результаті не отримують новітнього програмного забезпечення. За офіційними даними від Xiaomi, до прошивки MIUI 11 Не будуть оновлені моделі Redmi Note 4 (MediaTek), Redmi 3S, Redmi 3X, Redmi 4, Redmi 4A, Redmi Note 3 і Redmi Pro. Виробник рекомендуємо всім власникам таких вже зараз замислитися над тим, щоб замінити їх на нову сучасну модель.

В якості альтернативи всім цим застарілим телефонами бренд радить купувати Redmi Note 7 або Redmi 7, обидва з яких мають оптимальне технічне оснащення, а їх програмна підтримка буде здійснюватися протягом ще щонайменше двох років. Прошивка MIUI 11 в фінальному стабільному вигляді для міжнародного ринку, в тому числі і для Україні, вийде у вересні-жовтні, але найбільш нетерплячі користувачі зможуть взяти участь в її тестування, почнеться яке влітку нинішнього року.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.