Samsung Galaxy A50 – хіт 2019 року, але у нього є три важливих мінус

Недоліки корейського середняка, про яких знають не всі. На початку цього року Samsung прийшла до тями і почала клепати А-серію – нові моделі виходили практично щотижня. Серед них помітно виділяється модель Galaxy A50, яка миттєво стала хітом за рахунок співвідношення ціна-характеристики.

Погодьтеся, приємно адже за 7000 гривень отримати і NFC, і AMOLED, і навіть потрійну камеру. Але тим не менш, у цього девайса є компроміси, які можуть стати визначальними при виборі нового смартфона. І багато користувачів про ці компроміси забувають.

Оптичний сканер в дисплеї

Хтось скаже, що це плюс. Але ж очевидно, що це маркетинговий хід – на ділі цей спосіб розблокування поки що працює в рази гірше, ніж той же стандартний сканер на спинці / фізичної кнопці / торці. До того ж, сканер ніяк не працюватиме, якщо у вас буде мокрий або замерзлий палець.

Ще на дисплей цього смартфона ви з імовірністю 99 відсотків наклеїте захисне скло, хоча б тому, що екрани у Samsung дорогі, і розбити їх шкода. А, як відомо, з захисним склом процес анлока по сканеру в екрані стає повільніше ще в рази. Так що якщо вже брати среднебюджеткі з даної фичей, то тільки через півроку-рік, коли технологія буде більш-менш обкатана.

Зовнішній динамік
Ще одна слабка сторона даного девайса. Galaxy A50 звучить не як смартфон середнього класу, а як Redmi 6a за 3000 гривень: дуже, дуже погано. По звуку девайс програє не те що нинішнім конкурентам, а навіть свого старшого брата – А7 2016, який старший на три роки.

У А50 немає великого запасу гучності і хоча б приблизно чистого звуку. Іншими словами, це тупо пищалка.

Відеозйомка / Нічна зйомка і Gcam
Уявіть собі: купуєте ви в офіційному роздрібному магазині Galaxy A50 за 8300 гивень, починаєте знімати на нього відео, але тут виявляється, що в налаштуваннях можна поставити режим зйомки в 4К.

Ви скажете: “ну, а сенс тут від 4 к? Все одно погано знімає “. І будете частково праві. Але в цій моделі немає і зйомки в 1080p60fps за стандартом! У того ж Redmi Note 7 цей режим вибрати можна. Більш того, китаєць навіть трохи краще справляється зі зйомкою відео: більше деталей, трохи краще сама електронна стабілізація. А ось у A50 з відео явні проблеми.

Також можна покритикувати Galaxy A50 і за фотозйомку вночі. І тут знову порівняємо А50 з прямим конкурентом – Redmi Note 7.

У нічний час доби обидва справляються не дуже, але і тут (хай і невелике) перевага в стокової камері має Xiaomi – більше деталей, менше мила.

Більш того, на Redmi в стокової камері є режим “Ніч”, якого немає на Galaxy A50. Ну, і врешті-решт, на користь Note 7 тут позначається можливість завантажити стабільний робочий порт Google Camera. На А50 робочого порту немає і навряд чи буде – все через те, що дані моди в основному клепають на девайси з процесорами Snapdragon, у Samsung фірмові чіпи Exynos.

Що можна сказати за підсумком?
Galaxy A50 – звичайно, хороший девайс за свою ціну. Адже за 7000 гривень ви ніде не знайдете смартфон з гідним Super AMOLED, NFC, Type-C, швидкою зарядкою, потрійним модулем камери і повноцінним лотком (можна вставити 2SIM і карту пам’яті одночасно).

Але в той же час, як і у будь-якого девайса в даній ціновій категорії, доведеться зіткнутися з компромісами. У кожного свої запити і пріоритети, тому самі вирішуйте, наскільки для вас критичні сканер, динамік і мінуси камери.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.