Xiaomi відмовилася випускати нову ОС для популярних нових смартфонів

Як правило, коли компанія Xiaomi випускає новий смартфон на ринок, вона випускає для нього нові збірки операційної системи Android щонайменше протягом двох років, а потім програмному забезпеченню для конкретної моделі приділяється вже далеко не так багато уваги. У минулому 2018 році даний виробник випустив на ринок відразу три смартфона, які швидко стали популярними серед покупців. Їх підтримка повинна була тривати щонайменше до середини 2020 року, але щось пішло не так.

Сьогодні, 17 квітня 2019 року, китайська корпорація Xiaomi заявила про те, що вона припинила працювати над новим програмним забезпеченням для смартфонів Redmi 6, Redmi 6A і Redmi S2, які не отримають операційну систему Android 9.0 Pie. Всі роботи в цьому напрямку були припинені, але чому і на який термін – не уточнюється. Не можна не помітити, що в даний мобільні пристрої початкового рівня прямо «з коробки» була вбудована система Android 8.1 Oreo, а до нової ОС їх так і не відновили.

Спочатку Xiaomi обіцяла, що дані мобільні пристрої гарантовано отримають новітню ОС від Google, але нічого подібного, судячи з усього, не станеться. Таким чином, смартфони Redmi 6, Redmi 6A і Redmi S2 з великою часткою ймовірності вже ніколи не отримають Android 9.0 Pie, назавжди залишившись на вже застарілою Android 8.1 Oreo. Назвати таку інформацію радісною явно не можна, адже за майже цілий рік продажів стати власниками цих смартфонів встигли мільйони людей по всьому світу.

Їм, швидше за все, доведеться задовольнятися лише новими прошивками MIUI, всі з яких будуть засновані на Android 8.1 Oreo, а це означає, що сподіватися на будь-які нові функції і можливості навіть не варто. Не виключено, що відмова від випуску нової ОС для Redmi 6 і Redmi 6A пов’язаний з використанням в них процесора MediaTek, але чому Redmi S2 не отримає нову операційну систему – загадка. У мережі на тлі появи такої інформації вже почалося масове незадоволені з боку користувачів трьох цих популярних і відносно нових смартфонів, випущених на ринок не більше року тому.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.