Android почав оновлюватися через Google Play

Ось уже як понад три роки компанія Google намагається зробити так, щоб власники смартфонів від Samsung, LG, Huawei, Xiaomi, Meizu, Motorola, HTC і багатьох інших виробників отримували нові збірки операційної системи Android незабаром після їх релізу, але нічого подібного, на жаль , до сих пір не відбувається. Щоб не придумав «пошуковий гігант», але виробники електроніки роблять все заради того, щоб максимально повільно оновлювати програмне забезпечення в своїх телефонах, і саме тому було вирішено зробити ставку на Google Play.

Сьогодні, 17 квітня 2019 року, операційна система Android почала оновлюватися саме через магазин додатків Google Play. Поки що протестувати нововведення можуть тільки власники телефонів Pixel 2 і Pixel 3, тому що таким чином «пошукової гіганта» поширює свіжий білд тестової прошивки Android 10.0 Q, фінальна збірка якої повинна стати доступна для завантаження всім бажаючим вже в серпні нинішнього року. Цілком собі очевидно, що встановлювати апдейти через магазину відчутно зручніше, ніж як-небудь ще.

Таким чином Google сподівається зробити процес випуску оновлень Android централізованим для всіх смартфонів і планшетів, а використовувати таку можливість сторонні виробники електроніки зможуть вже в 2019 році, тобто в найближчі місяці. Щоб встановити апдейт потрібно просто запустити магазин Google Play, а потім зайти в розділ «Оновлення», де є окреме меню, яке відповідає за апдейти для операційної системи, встановленої на телефон.

Сама Google поки що ніяк не афішує таке нововведення, але воно й зрозуміло, адже презентація операційної системи Android 10.0 Q відбудеться лише на початку травня, а зараз користувачам доступні лише її ранні тестові білди. Хочеться вірити, що централізоване оновлення всіх смартфонів через магазина G Play торкнеться не тільки продукцію виробників, яка отримає нову ОС, але і таку, яка працює на Android 9.0 Pie і Android 8.1 Oreo. Так це чи ні – стане відомо вже зовсім скоро.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.