Два студента з Китаю обікрали Apple майже на мільйон доларів

У США розкрита шахрайська схема, яка дозволила двом китайським студентам за два роки заробити на Apple майже мільйон доларів.

Афера проводилася через сервісні центри корпорації за нескладною схемою. Шахраї завозили в штати з-під неба партії підроблених або неробочих iPhone і користувалися простими правилами повернення непрацюючих пристроїв.

Аферисти заявляли співробітникам, що пристрої перестали включатися. Працівники на місці не мали можливості перевірити справжність слів, але китайці були дуже переконливі і часто навіть подавали офіційне прохання на заміну на гарантійних умовах. Для підстраховки вони переміщалися по містах і штатах.

Більшість девайсів не підлягали ремонту та, згідно з політикою Apple, замінялися на нові. Кожен ввезений смартфон обходився всього в 30 доларів, при тому, що новий апарат з обміну оцінюється в 600 доларів. Таким способом молоді люди придбали 1 493 пристрої і вигоду приблизно в 896 тисяч доларів. Нові iPhone перепродувалися в Китаї, а гроші переводилися матір’ю одного зі студентів на банківський рахунок.

Цікаво, що Яньянь Чжоу і Цюянь Цзян раніше отримували листи від Apple про те, що компанія поінформована про їхню діяльність і просить зупинити протизаконну схему. Тепер обом загрожує кримінальний термін в 10 років і штраф розміром в два мільйони доларів. Поки що друзі знаходяться на волі, а їх місце розташування постійно моніториться органами розслідування через GPS.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.