Google «вбила» популярний сервіс, яким користувалися мільйони людей

Іноді рішення компанії Google не піддаються логічному поясненню. Вона закриває ті чи інші сервіси, роблячи їх недоступними для використання по всьому світу. Сьогодні, 3 квітня 2019 року, сталося те, про що «пошуковий гігант» попередив усіх ще в кінці минулого року. Він «вбив» популярний сервіс, яким користувалися мільйони людей по всьому світу, в тому числі в Європі, Росії та Україні. Замість того, щоб продовжувати забезпечувати його стабільну роботу, американська корпорація воліла його позбутися.

Починаючи з сьогоднішнього дня у користувачів по всьому світу більше немає можливості використовувати соціальну мережу Google+, запущену ще в 2011 році. За майже вісім років роботи їй так і не вдалося стати популярною, причому кілька років тому «пошуковий гігант» зробив спробу залучити в неї аудиторію, але нічого не вийшло. Як зазначає Google, в даний час цю соцмережу використовує занадто мало людей, щоб продовжувати забезпечувати її роботу, в зв’язку з чим і було вирішено від неї позбутися.

Зараз можливість використовувати Google+ є тільки у брендів і у бізнес-користувачів, тоді як всі прості акаунти, по суті, виявилися заблоковані. При спробі перейти на якусь сторінку з’являється повідомлення з даними про те, що соціальна мережа припинила свою роботу, ставши недоступною для подальшого використання. При цьому протягом обмеженого періоду часу у всіх користувачів є можливість завантажити в різних форматах даних всі свої особисті дані, аж до листування та стрічки.

кщо цього не зробити протягом декількох місяців, Google видалить всю інформацію, в результаті чого потім отримати до неї доступ вже ніяк не вийде, і це обов’язково слід враховувати. При цьому «пошуковий гігант» не планує запускати нову соціальну мережу, або ж якусь аналогічну платформу. Його керівництво розуміє, що даний ринок уже давно сформувався, а новачкові на ньому нічого не світить. Також не можна не помітити, що сьогодні американська корпорація також закрила свій поштовий сервіс Inbox, сервера якого виявилися вимкнені.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.