Фінансового директора Huawei звинуватили в любові до Apple

1 грудня минулого року фінансовий директор і дочка засновника Huawei Мен Ваньчжоу була арештована канадською поліцією на прохання США в ванкуверському аеропорту. Звідти вона збиралася податися в Мексику, Коста-Ріку, Аргентину і Францію – великі країни-партнери китайської компанії.

Згідно з оприлюдненою в цю п’ятницю судом інформацією, під час затримання у жінки були конфісковані iPhone 7, iPad Pro і MacBook Air. Мен вже встигли звинуватити в надмірній любові до гаджетів Apple – основного конкурента корпорації з США. З пристроїв Huawei у неї при собі був лише смартфон Huawei Mate 20 RS Porsche Design.

Дані просочилися у зв’язку з раніше поданим адвокатами проханням про отримання копії даних, що зберігаються на девайсах, з подальшим опечатуванням пристроїв. Після задоволення запиту, речі будуть передані до Реєстру Верховного Суду Британської Колумбії.

Фінансовий директор зараз перебуває під домашнім арештом у Ванкувері. Америку Мен не відвідувала з квітня 2017 року, після порушення кримінальної справи стосовно Huawei.

Нещодавно стало відомо, що Huawei розробила власну мобільну ОС на випадок заборони використання Android через конфлікт з урядом США, який звинувачує компанію в поширенні «ризикованих технологій».

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.