Новий автономний VR-шолом від Qualcomm

На міжнародній конференції розробників ігор GDC в Сан-Франциско Qualcomm представляє свій новий VR-шолом. Це один із перших пристроїв віртуальної реальності, що працюють в якості автономної мобільної гарнітури, яка вміє при цьому підключатися і до ПК.

Qualcomm домоглися такої можливості за допомогою власного дизайну Boundless XR. «Коннект» з комп’ютером йде через з’єднання з частотою 60 ГГц.

Новинка оснащена торішнім процесором Qualcomm Snapdragon 845. Згідно із запевненнями компанії, затримка передачі даних становить 16 мс. Завдяки продуктивній обробці інформації, частина обчислювальних процесів перекладається з комп’ютера на шолом.

Будь-який пристрій, до якого підключається аксесуар, має підтримувати 802.11ad Wi-Fi і запускати фірмове ПО. Усі існуючі VR-ігри зможуть запуститися на гаджет.

Технологія стане доступною не тільки для власних шоломів компанії. Першим пристроєм з новим еталонним дизайном стане китайський Pico Neo2 VR. Ще одним великим партнером є HTC, що працює над підтримкою Boundless XR для своїх продуктів.

У магазини Азії шолом може надійти ближче до кінця поточного року.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.