В Android Q тестуються плаваючі повідомлення

В Android Q Beta 1, доступній для власників смартфонів Pixel, Google експериментує з компактним плаваючим віджетом повідомлень у вигляді «бульбашки».

Ідея не нова, але до цього розробник програми повинен був передбачити підтримку такої функції. Тепер же нововведення є для всіх програм. 

«Бульбашку» можна переміщати по всьому екрану в згорнутому вигляді. У разі надходження нових повідомлень, в правому верхньому куті іконки з’явиться точка. Після натискання бульбашки шикуються в ряд у верхній частині екрану, а користувач може в розгорнутому інтерфейсі ознайомитися з повідомленнями і відповісти на повідомлення. Там же знаходиться рядок з ім’ям програми і кнопками швидкого переходу до інших функцій, наприклад, налаштувань.

Якщо перетягнути «бульбашку» в самий низ екрану, вона зникне. Так можуть працювати будь-які повідомлення, включаючи системні від System UI.

Для активації необхідна бета-версія Android Q і встановлений на ПК ADB (Android Debug Bridge). Далі потрібно ввести ці команди в терміналі:

adb shell settings put secure experiment_enable_bubbles 1 
adb shell settings put secure experiment_autobubble_all 1

Для повернення до початкових налаштувань знадобиться введення наступних команд:

adb shell settings delete secure experiment_enable_bubbles 
adb shell settings delete secure experiment_autobubble_all

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.