Які пристрої оновляться до Android 10 Q

Якщо коротко, прийдешню версію Android отримають флагманські моделі і деякі гаджети, які вийшли не раніше 2018 року.

Хоч компанія Google ще навіть не анонсувала Android 10 Q, розробники з «корпорації добра» вже щосили розробляють нову версію операційної системи. Це підтверджується не тільки здоровим глуздом, а й різними витоками у вигляді скріншотів з Android 10 Q і навіть відеоогляди оновленого «зеленого робота». На основі досвіду минулих років ми зібрали інформацію про підтримку мобільних пристроїв кожним з відомих виробників і написали список смартфонів і планшетів, які з великою часткою ймовірності отримають Android 10 Q.

У міру надходження нової інформації і офіційних заяв від компаній, ми будемо оновлювати цю статтю. Щоб не плутатися між офіційними даними та нашими припущеннями, списки пристроїв складені за наступним принципом:
маркером у вигляді білого кола відзначені смартфони та планшети, оновлення яких до Android 10 Q ще офіційно не підтверджено (але, з великою часткою ймовірності, вони все ж отримають нову версію операційної системи – просто виробники ще не оголосили про це).
маркером у вигляді чорного кола відзначені пристрої, які абсолютно точно оновляться до Android 10 Q (про це заявили виробники або компанія Google).

Android 10 Q для ASUS
Які пристрої оновляться до Android 10 Q

Можна сміливо розраховувати на те, що ASUS оновить свої актуальні флагманські моделі до свіжої версії операційної системи. Однак середньо-бюджетні пристрої серії Max, ймовірно, теж отримають оновлення до «десятки» – вони працюють на базі «чистої» версії Android (без оболонки від виробника) і компанії не складе особливих труднощів перенести нового «зеленого робота» на ці актуальні смартфони.
ZenFone 5 / 5z
ZenFone Max (M2) / Max Pro (M2)
ZenFone Max (M1) / Max Pro (M1)

Android 10 Q для Google Pixel
Які пристрої оновляться до Android 10 Q

Цілком очевидно, що Google оновить фірмові смартфони до свіжої версії своєї операційної системи. Однак так впевнено можна сказати тільки про Pixel 2/2 XL і Pixel 3/3 XL. Найімовірніше, представлене в 2016 році перше покоління смартфонів від Google вже не отримає оновлення.
Pixel 2/2 XL
Pixel 3/3 XL

Android 10 Q для Huawei
Які пристрої оновляться до Android 10 Q

Абсолютно точно можна сказати, що Huawei оновить представлені в 2018 році флагмани – вони напевно отримають і Android 11, але не будемо забігати наперед. З великою ймовірністю китайська корпорація випустить оновлення до свіжої версії операційної системи і для смартфонів свого суббренда Honor.
Huawei Mate 20/20 Pro / 20 X / 20 RS / 20 Lite
Huawei P20 / P20 Pro / P20 Lite
Huawei nova 3
Huawei Mate 10 Pro
Honor Magic 2

Android 10 Q для LG
Які пристрої оновляться до Android 10 Q

Справи у мобільного підрозділу LG йдуть не найкращим чином, тому південнокорейська компанія вибрала один з дієвих способів залучення нових покупців: забезпечення порівняно тривалої підтримки фірмових пристроїв.
LG G7 ThinQ
LG V40 ThinQ
LG V35 ThinQ
LG V30S ThinQ
LG Q9

Android 10 Q для Nokia
Які пристрої оновляться до Android 10 Q

Володіє брендом Nokia фінська компанія HMD Global випускає практично всі свої смартфони в рамках програми Android One – кажучи коротко, її пристрої працюють під управлінням «чистої» операційної системи (без оболонки від виробника) і гарантовано отримують оновлення протягом як мінімум 18 місяців з моменту виходу . Таким чином, Nokia зовсім точно оновить майже всі свої пристрої, представлені в 2017 році або пізніше.
Nokia 8 Sirocco
Nokia 8.1
Nokia 8
Nokia 7 Plus
Nokia 7.1
Nokia 6.1 Plus
Nokia 6.1
Nokia 6 (2018)
Nokia 5.1 Plus
Nokia 5
Nokia 3.1 Plus
Nokia 3.1
Nokia 2.1

Android 10 Q для OnePlus
Які пристрої оновляться до Android 10 Q

Китайська компанія OnePlus славиться не тільки своїми «вбивцями флагманів», а й забезпеченням тривалої підтримки фірмових пристроїв. Однак чудес чекати не варто: старі OnePlus 3 і OnePlus 3T навряд чи отримають офіційне оновлення до «десятки». Однак всім іншим актуальним смартфонам виробника прогнозується світле майбутнє.
OnePlus 5 / 5T
OnePlus 6 / 6T

Android 10 Q для Samsung
Які пристрої оновляться до Android 10 Q

Компанія Samsung випускає досить багато мобільних пристроїв – не дарма ж вона є найбільшим виробником смартфонів. На щастя, компанія підтримує більшість зі своїх гаджетів оновленнями операційної системи (наприклад, Samsung оновила або ще оновить до Android 9 Pie аж 24 моделі фірмових пристроїв).
Galaxy S9 / S9 +
Galaxy Note 9
Galaxy A9 (2018)
Galaxy A8s
Galaxy A7 (2018)
Galaxy J7 (2018)
Galaxy Tab S4
Galaxy Tab S3

Android 10 Q для Xiaomi
Які пристрої оновляться до Android 10 Q

З пристроями Xiaomi не все однозначно: хоч китайська компанія і підтримує свої гаджети досить довго, оновлення операційної системи (а не фірмовою прошивки MIUI) отримують далеко не всі пристрої. Але можна з упевненістю сказати, що флагманські моделі і смартфони з програмою Android One оновляться до «десятки».
Mi 8 / Mi 8 Pro / Mi 8 EE / Mi 8 SE / Mi 8 Lite
Mi Max 3
Mi MIX 3
Mi MIX 2S
Mi A2 / A2 Lite
Mi A1

 

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.