Штучний інтелект навчили імітувати голоси

Американський стартап Modulate. ai створив алгоритм, здатний імітувати будь-який голос.

Штучний інтелект змінює його в режимі реального часу на будь-який інший, зі збереженням інтонацій, особливостями мови та іншими характерними ознаками.

Нейромережа Modulate здатна «на ходу» змінити голос мовця. Наприклад, зробити його молодшим або змінити стать. Алгоритм працює в режимі реального часу і моментально замінює мову, не змінюючи фраз і зберігаючи інтонації, настрій і силу голосу. Зокрема, в Массачусетському технічному інституті протестували штучний інтелект, і він перетворив голос чоловіка, який декламував вірші, на голос жінки. У той же час, звучання зберегло акценти, паузи, інтонації та особливості вимови.

Нейромережа здатна підробити будь-який голос, наприклад, на сайті розробників їх реклама читається голосом колишнього президента США Барака Обами. Розробники впевнені, що технологія повинна стати популярною серед шанувальників комп’ютерних ігор. Там «новий голос» стане частиною іміджу гравця і додасть атмосфери. Для того, щоб уникнути неправомірного використання алгоритму, Modulate обіцяє вбудовувати в звукові доріжки своєрідні «водяні знаки», які вкажуть на їх штучний характер.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.