Apple хочуть засудити за смерть людини

Причиною смерті, імовірно, став iPad, а точніше загоряння його акумулятора, що призвело до пожежі в будинку

На Apple знову подали в суд. На цей раз жителька американського штату Нью-Джерсі звинувачує компанію в смерті свого батька. Не в прямому сенсі, зрозуміло, а через несправність iPad.

Згідно з позовом, Бредлі Айрленд (Bradley Ireland) загинув 22 лютого 2017 року за пожежі у власному будинку, який імовірно стався в зв’язку із загорянням акумулятора планшета. Позивач стверджує, що iPad «виявився невиправдано небезпечним», відповідно Apple несе відповідальність за смерть Бредлі Айрленда. Дівчина хоче отримати компенсацію, але суму не уточнює. Також невідомо, про яку модель планшета Apple йде мова.

Літій-іонні акумулятори, які використовуються в смартфонах, планшетах та інших пристроях, завжди є ризик займання. Відсоток таких випадків досить маленький, приблизно 1 на 10 млн. Це може статися в результаті механічного пошкодження або перегрівання. Але бувають і спонтанні інциденти.

Раніше в ЗМІ писали про декілька випадків, коли iPad і iPhone спалахували. Всі ми також добре пам’ятаємо історію з Galaxy Note 7 – сумнозвісним смартфоном Samsung, який південнокорейська компанія змушена була відкликати у зв’язку з дефектом батареї. До слова, тоді теж були випадки, коли Galaxy Note 7 ставав причиною пожеж, проте обійшлося без жертв.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.