14 новых функций Android 10 Q привели в восторг всех пользователей

Уже в травні поточного року, під час конференції для розробників Google I / O 2019, ми дізнаємося всі нововведення Android Q. Нова версія системи принесе вбудовану функцію розпізнавання лиць, а також деякі зміни, що стосуються конфіденційності.

Список новинок Андроїд Q, який потрапила до мережі, включає в себе 14 пунктів.

Що нового в Android 10 Q?

Сама система в березні цього року потрапить програмістам у вигляді альфа версії, а в травні Google буде надана публічно бета-версія.

14 нових фішок Android 10 Q:

1. Розпізнавання обличчя-3D. Коли ця функція стане надбанням усіх виробників – вона з’явиться практично на всіх смартфонах.

2.Блокування доступу додатку в буфер обміну. На даний час кожна програма, встановлена ​​на пристрої з ОС Android, має доступ в буфер обміну, без необхідності отримання будь-яких дозволів. Android Q це змінить.

3.Відкат додаток до попередньої версії. Нова версія програми не завжди краща за стару, а іноді, навпаки, може працювати неправильно. В Android Q ми зможемо повернутися на попередню версію.

4.Підвищення безпеки файлів на зовнішніх носіях. Android Q отримає новий спосіб захисту файлів, розміщених на картах пам’яті, що запобіжить несанкціонований доступ до збережених в них персональних даних, на не маючих права на це додатки. Вони не отримають право доступу до будь-якої фотографії та відео, а також інформації про їх місцезнаходження. Обмежено також доступ до музичних файлів.

5.Новий спосіб управління місцем розташування. Google вводить нові опції, що стосуються дозволів на доступ до місця розташування телефону.

6.Розпізнавання фізичної активності. Android 10 Q автоматично розпізнає, що користувач працює або проявляє будь-яку іншу активність.

7.Запис екрану. Це також функція, яку в даний час можна реалізувати за допомогою зовнішнього застосування. В Android Q це вбудована функція системи, яка дозволить зберегти все те, що відбувається на екрані, у вигляді відео, якими можна буде поділитися з друзями.

8.Ярлик-рятувальник. При натисканні на кнопку живлення, крім іконок, призначених для виключення або перезавантаження пристрою, з’явиться додатковий ярлик тривоги, з яким ми зможемо скористатися в ситуаціях, загрозливих нашої безпеки.

9.Швидке налаштування конфіденційності датчиків. У меню швидких налаштувань з’явиться пункт Sensor Privacy. Вона дозволить відключити деякі датчики телефону.

10.Значок конфіденційності. У нижній частині екрана повинен з’явитися так званий значок конфіденційності, завданням якого буде інформування користувачів, що додаток збирає якісь дані, наприклад, про мсцезнаходження або голос. У разі необхідності – у нас є доступ, який дозволить швидко зупинити таку поведінку програми.

11.Управління повідомленнями. Android 10 повинен принести нове меню управління повідомленнями, з новою опцією блокування повідомлень.

12.Wi-Fi WPA3. Смартфони з Android Q 10 отримають можливість використовувати новий стандарт безпеки мережі Wi-Fi.

13.Індикатор зв’язку 5G. У поточному році на полиці магазинів надійдуть перші смартфони з підтримкою мереж 5G. На їх екранах ми повинні побачити нові символи 5G і 5G +.

14.Android 10 отримає просунутий вбудований оптимізатор споживання енергії.

 

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.