Операційна система Android 10.0 Q економить 50% заряду акумулятора

Американська корпорація Google в нинішньому році випустить операційну систему Android 10.0 Q, встановити яку на свої гаджети зможуть всі бажаючі. Про те, як буде називатися ці програми, поки що нічого точно невідомо, але вже є кілька припущень. Втім, це не так важливо, тому як новітнє програмне забезпечення, як вдалося з’ясувати в рамках дослідження, економить цілих 50% заряду акумулятора, тобто вкрай багато. Досягається це шляхом нової функції, яку реалізували співробітники «пошукового гіганта».

Достовірно відомим, що головним нововведенням операційної системи Android 10.0 Q стане темна тема оформлення, підтримкою якої обзаведуться навіть все фірмові програми Google, а сторонні розробники зможуть реалізувати її підтримку шляхом впровадження спеціальних API в своє програмне забезпечення. Головний плюс темних кольорів в тому, що на їх відображення смартфони з OLED-екранами витрачають значно менше енергії, ніж на світлі.

У зв’язку з цим журналісти з порталу PhoneArena провели дослідження, в рамках якого вони намагалися з’ясувати, наскільки сильно темна тема оформлення в Android 10.0 Q знизить витрата акумулятора. Результати виявилися просто неймовірними в усіх відношеннях. В ході декількох експериментів вдалося з’ясувати, що за інших рівних мобільний пристрій, а для дослідження використовувався апарат Google Pixel 3, розряджається при активованому темному інтерфейсі на цілих 50% повільніше, ніж таке, що працює зі звичайним інтерфейсом.

При цьому в обох випадках яскравість була закріплена на одному рівні, щоб виключно ймовірність будь-яких неточностей. Таким чином, якщо в звичайному режимі смартфон працює 10 годин, при активації темної теми оформлення в Android 10.0 Q він зможе пропрацювати цілих 15 годин, тобто на 50% більше. Очевидно, що це вкрай хороші новини, адже всі власники смартфонів з OLED-екранами за рахунок такого нововведення зможуть використовувати гаджети значно довше, ніж при використанні класичної світлої теми. Головне, щоб підтримку нового оформлення реалізували в своєму ПО все сторонні розробники.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.