McLaren показав гоночні боліди майбутнього

Компанія McLaren представила, якими могли б бути боліди Формули Е в 2050 році. На думку авторів проекту, гоночні машини отримають міняючу форму аеродинаміку та віртуального другого пілота, а також зможуть розганятися до 500 кілометрів на годину.

За задумом, технології 2050 року дозволять створювати змінюють форму бічні обтічники, які будуть розширюватися в поворотах, покращуючи стабільність автомобіля, і звужуватися на прямих, дозволяючи швидше досягати максимальної швидкості. Натхненням для такого рішення стали зябра білої акули, що працюють аналогічним способом.

Прорив в галузі штучного інтелекту уможливить використання віртуальних помічників. У режимі реального часу вони будуть виводити на голографічний проекційний дисплей поточну гоночну стратегію, інформацію про налаштування машини, а також дані про стан пілота.

Електричні боліди майбутнього будуть отримувати енергію від бездротових зарядок. Потужні термінали дозволять наповнювати батареї машин з 10 до 50 відсотків за 30 секунд.

У 2050 році зміниться і одяг гонщиків. У McLaren вважають, що станеться перехід від вогнестійкого комбінезона до костюму, схожого на ті, що носять пілоти винищувачів. А зроблені вони будуть з нейлону, термопластика і алюмінізірованого майлара. Але поки, звичайно, це лише коцепт і в майбутньому все може скластися зовсім інакше.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.