Смартфони Xiaomi, які отримають підтримку швидкої зарядки Quick Charge 4.0+ і зможуть заряджатися менш ніж за годину

Як відомо, китайська корпорація Xiaomi вже багато років співпрацює з американською компанією Qualcomm, встановлюючи в свої телефони її фірмове обладнання – процесори і модеми. Втім, в останні роки процесори для смартфонів перетворилися на справжнісінькі чіпсети, використання яких дозволяє реалізувати підтримку тих чи інших додаткових можливостей. Сьогодні, 22 січня 2019 року, в мережі з’явилися офіційні відомості про те, які мобільні пристрої від китайського бренду отримають підтримку швидкої зарядки Quick Charge 4.0+, і зможуть тим самим заряджатися менш ніж за одну годину.

На офіційному сайті Qualcomm з’явився оновлений свіжий список смартфонів, які підтримують технологію швидкої зарядки QC 4.0+, а вона, на секундочку, є найшвидшою з усіх універсальних. Вдалося з’ясувати, що підтримка даної технології вже є в телефонах Xiaomi Mi 8, Mi 8 EE, Mi 8 Pro, Mi A2, Mi Mix 3 і Pocophone F1, але є один нюанс. Справа в тому, що зараз подібної особливістю можуть похвалитися лише моделі, випущені переважно для Індії і Китаю, тоді як модифікації для Європи позбавлені такої особливості.

Проте, вже в 2019 році ситуація зміниться в кращу сторону, в результаті чого на ринок вийдуть смартфони Xiaomi з підтримкою QC 4.0+ в Європі і звичайно ж Росії. Більш того, багато смартфони зі списку вище також можуть отримати сумісність з Quick Charge 4.0+, а потрібно для цього свіже оновлення операційної системи, випустити який також можуть вже в нинішньому році. Щоб використовувати технологію вкрай швидкої зарядки, що дозволяє зарядити телефон повністю за 50 – 60 хвилин, потрібно мати спеціальний зарядний пристрій.

Крім смартфонів Xiaomi, підтримка технології настільки швидкої зарядки зараз є в деяких інших мобільних пристроях, в список яких входять ZTE Axon Pro 9, Razer Phone, Razer Phone 2, Qiku N7 Pro, Smartisan R1, AGM X3, BQ Aquaris X2, BQ Aquaris X2 Pro, LG G7 ThinQ, LG V40 ThinQ, Nubia Z17 і Nubia Z18. У майбутньому цей список буде звичайно ж поповнюватися. Поширенню QC 4.0+ серед всіх моделей телефонів заважають високі збори з боку Qualcomm. З кожного проданого смартфона з такою особливістю даний виробник стягує певний відсоток від його вартості. Саме це і змушує багато брендів відмовлятися від реалізації сумісності з Quick Charge 4.0+, або ж надавати таку можливість лише в деяких країнах.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.