Ось це поворот: Windows 10 прийшов кінець

Фінальний білд операційної системи Windows 10 вийшов влітку 2015 року, а з того самого моменту для неї випустили п’ять великих оновлень, а вже через кілька місяців відбудеться реліз шостого, який принесе разом з собою підтримку ряду нових можливостей. Втім, десятої «винде» прийшов кінець, і це вкрай несподіваний поворот, але саме до такого висновку вдалося прийти на підставі останніх вчинків і провалів компанії Microsoft.

Так, зокрема, американська корпорація Microsoft навесні 2018 року випустила апдейт Redstone 4, але справи з ним не склалися з самого початку. Багато користувачів, які його встановили, в кінцевому підсумку позбавлялися можливість запускати свій комп’ютер, тому як в процесі установки ряд файлів випадковим чином ушкоджувався. Цілий місяць знадобився розробникам на те, щоб виправити всі недоліки і випустити стабільний білд нової збірки.

Восени 2018 року відбувся реліз поновлення Redstone 5, але його установка приводила до того, що особисті файли користувачів пропадали. На вирішення проблем співробітникам Microsoft знадобилося цілих два місяці, в результаті чого обіцяний апдейт вийшов на два місяці пізніше. Незадовго до новорічних свят для Windows 10 випустили патч KB4467691, який виправляє пролом в системі захисту браузера Internet Explorer. Здавалося б, що в даному випадку може піти не так?

На жаль, все ж пішла. Користувачі деяких моделей ноутбуків з менш ніж 8 ГБ оперативної пам’яті втратили можливість запускати Windows 10 після цього оновлення, тому як система відмовлялася запускатися. Це це вказує на те, що в очах Microsoft десятої «винде» прийшов кінець. Замість неї зараз розробники активно займаються створенням нової ОС під кодовою назвою Lite, а має вона модульною структурою, за рахунок якої її можна буде встановлювати на будь-які електронні гаджети, починаючи від комп’ютерів і закінчуючи телевізорами.

Джерело 

 

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.