Windows 10 стане набагато дорожче з 1 січня

Компанія Microsoft гарантовано відома кожній людині, тому як вона випускає найпопулярніший в світі офісний пакет, а також найвідомішу операційну систему для комп’ютерів, яку використовує більшість людей. Сьогодні, 27 грудня 2018 року, американська корпорація оголосила про те, що «ряд продуктів» стане набагато дорожче з 1 січня, причому тільки на території України. Йдеться, швидше за все, про Windows 10, Office 2019, Office 365 і інших програмних продуктах.

Офіційний представник компанії Microsoft в України заявив про те, що починаючи з 1 січня 2019 року фірмові продукти коштуватимуть дорожче, ніж раніше. Все через зміни в українському законодавстві. Зараз, якщо українець купує ліцензію на Windows 10 або на офісний пакет Office 365 через інтернет, використовуючи фірмовий онлайн-магазин, йому не потрібно платити ПДВ. Тим не менше, вже з наступного року цей податок вступить в силу для всіх цифрових сервісів, що працюють в Україні.

На практиці це означає, що Microsoft має намір підняти ціни на 20%. Так, наприклад, якщо зараз платити за якийсь із сервісів компанії припадає 550 гривень на місяць, то вже з наступного року ця сума збільшиться до 680 гривень. Очікується, що дорожче стануть Windows 10, Office 365, Office 2019 і деякі інші продукти. Подібне нововведення гарантовано відіб’ється на ставленні українців до ліцензійного ПЗ від американської корпорації, але важливо розуміти один нюанс.

Компанія Microsoft за рахунок підвищення ціни на свої товари і послуги не стане отримувати більше грошей, ніж раніше. Надбавка до вартості продуктів у вигляді ПДВ буде передаватися в бюджет в якості нового податку, платити який в даний час з цифрових сервісів не потрібно. Саме тому краще вже зараз, до 31 грудня включно, купити Windows 10 і інші продукти американської корпорації, щоб потім не платити за них на 20% більше коштів.

Джерело  Prostotech.com

 

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.