Intel розповіла про майбутнє 10-нанометрових процесорів Core

У ході заходу Architecture Day компанія Intel анонсувала нові лінійки процесорів Core і Xeon на базі архітектури Sunny Cove і озвучила терміни їх надходження у виробництво. Відмінними рисами новинок став довгоочікуваний перехід на 10-нм техпроцес і значне збільшення продуктивності вбудованої графіки.

Глава відділу розробки графічних процесорів Intel Раджа Кодурі заявив, що компанія має намір випустити процесор, що поєднує низьке енергоспоживання і високу продуктивність. Новинка буде виготовлятися з окремих наборів готових елементів – чіпсетів, що схоже до недавно представленого рішення від AMD.

Технологія отримала назву Foveros 3D. Компоненти, серед яких можуть бути блоки нейронних обчислень, GPU і модулі пам’яті, дозволять скомпонувати CPU, розміщуючись один над одним. Такий підхід допоможе Intel створювати високопродуктивні рішення.

Нові процесори лінійок Core і Xeon будуть випускатися по 10-нм техпроцесу. Набори інструкцій, що застосовуються в чіпах, зможуть поліпшити їх продуктивність за частиною стиснення даних і криптографії. Архітектура Sunny Cove – похідна від Skylake, але, як повідомляють розробники, вона була істотно модифікована. Зокрема, кеш першого рівня буде збільшений на 50%. Фінальний обсяг кешу буде залежати від призначення процесорів. Нові чіпи зможуть підтримувати до 4 петабайт фізичної пам’яті, в той час як актуальні моделі обмежені значенням в 256 ТБ.

Поставки CPU на новій архітектурі почнуться в другій половині наступного року. Моделі з поліпшеною однопоточному продуктивністю, підвищеною швидкістю роботи і функціями машинного навчання з’являться в продажу не раніше 2 021-го.

Також під час презентації були анонсовані і нові інтегровані графічні процесори Gen11, що включають в себе 64 обчислювальних модуля. Повідомляється, що вбудована графіка Intel буде використовувати новий підхід при рендеринге, розділяючи зображення на частини, а потім обробляючи і відображаючи кадри окремо, що дозволить істотно зменшити навантаження на відеоядро. Продуктивність такого рішення буде вдвічі вище порівняно з попереднім поколінням.

Графічні процесори Gen11 підтримують апаратне декодування 4K-відео, обробку відеоматеріалів з розширенням до 8K, технології HDR і Adaptive Sync. Нові GPU дебютують у складі 10-нм процесорів, які з’являться у продажі в 2019 році.

Також, представники Intel нагадали, що компанія продовжує роботу над дискретними відеокартами, реліз яких намічений на 2020 й рік.

 

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.