У OnePlus 6T виявлена критична помилка безпеки

Історія з уразливістю системи розпізнавання лиць в OnePlus 6 нічому не навчила виробника. У новому OnePlus 6T знову виявлені проблеми з цією функцією. Правда, якщо в минулий раз розблокувати смартфон можна було за допомогою фотографії власника, то тепер отримати доступ до чужого апарату стало ще простіше.

Один з користувачів нового OnePlus 6T поділився на Reddit вельми незвичайним відкриттям. Він розповів, що налаштував на смартфоні функцію розпізнавання лиць і розблокування за допомогою інтегрованого з екраном сканера відбитків пальців. Через кілька днів використання гаджета він дав новинку в розблокованому стані подивитися своєму другові. Той якийсь час покористувався гаджетом і потім заблокував його, натиснувши кнопку живлення. Після повторного її натискання на екрані з’явилася ікона відбитка, куди потрібно було прикласти палець. Чоловік інтересу заради зробив це і зовсім несподівано для обох розблокував смартфон, хоча його палець не був зареєстрований в системі. Власник також зазначає, що апарат не міг бачити його обличчя, а інші функції Smart Lock були включені.

«Отже, я використовую 6T протягом декількох днів, і Я ЛЮБЛЮ ЙОГО. OnePlus знову зробила чудову роботу, і я дуже задоволений кінцевим продуктом. Однак, мій друг перевіряв телефон і зміг розблокувати його власним відбитком пальця. Я зареєстрував у телефоні тільки власний відбиток. Мені нема чого приховувати від кого-небудь, але це дивно, що хтось може розблокувати гаджет так легко. Ми тестували його кілька разів, і у двох з п’яти випадків апарат розблокували. Здається, коли він використовує телефон переді мною, розблокування проходить легше. Може бути, мій відбиток якимось чином залишився на екрані, що і призводить до розблокування? Хто-небудь ще стикався з цим? »- розповів користувач під ніком needikunn.

Найцікавіше, що після відключення функції розпізнавання лиць OnePlus 6T більше не приймав чужий відбиток пальця. Деякі користувачі вважають, що власник і його друг можуть бути просто схожі, через що смартфон їх не розрізняє. Також не виключено, що це помилка в системі безпеки пристрою. Компанія OnePlus вже зв’язалася з власником смартфона, і веде розслідування.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.