Швидший, яскравіший, розумніший: що нового в Honor 8X

У сімействі Honor поповнення: на ринок вийшла модель 8Х – новинка середньої цінової категорії. При вивченні пристрою для докладного огляяду виявилось цілих п’ять достоїнств, про які хочеться розповісти окремо. Влаштовуйтеся зручніше і погляньте на свій смартфон – можливо, вже через пару хвилин захочеться його змінити.

CPU нового покоління зі штучним інтелектом

Почнемо з того, що в Honor 8X встановлений HiSilicon Kirin 710 – восьмиядерний процесор нового покоління, анонсований в липні цього року. Він помітно продуктивніший «шестисотих» Kirin, тому, справляється з топовими іграми без лагів. Процесор комплектується GPU Mali-G51, а також NPU – блоком обробки нейромережевих алгоритмів.

Смартфон підтримує нову технологію GPU Turbo, яка підвищує продуктивність у вимогливих тайтлах і знижує енергоспоживання. Ніякої магії: просто з GPU знімається задача повторного відтворення статичних елементів ігрового світу – рендеряться лише динамічні об’єкти. Як результат – більш стабільний показник fps і до 30% економії заряду АКБ в хітах на кшталт PUBG.

Ефектний дисплей

Є екрани, які краще один раз побачити, ніж десять разів читати про них. Але не згадати 6,5-дюймовий дисплей Honor 8X не можна. LTPS-матриця, виконана за фірмовою технологією FullView, має розширення 2340×1080 – картинка дуже чітка. Навіть найільш гостре око навряд чи розрізнить окремі точки. Передача кольору соковита і природна, співвідношення екрану до корпусу становить 91%.

Виріз під фронтальну камеру скромний в розмірах, та й рамки невеликі. За рахунок цього Honor 8X зі значною діагоналлю за габаритами не перевищує класичні 5,5-дюймові апарати. На такому великому екрані зручно працювати з двома додатками одночасно.

В апарат вбудована продвинута система автокорекції яскравості – картинка м’яко і точно підлаштовується під навколишнє освітлення. Нічний режим, покликаний захистити зір від УФ-випромінювання, сертифікований міжнародним холдингом TÜV Rheinland. Іншими словами, дисплей не тільки відповідає сучасним стандартам якості, а й безпечний для очей при будь-яких сценаріях використання.

Камера з продвинутим софтом

Коли камери зі штучним інтелектом тільки з’явилися в лінійці Honor, нам обіцяли, що вони будуть самі навчатися новим трюкам. Наприклад, стануть точніше виставляти параметри зйомки і визначати більше сюжетів. І в Honor 8X все це є.

Подвійна камера пристрою (головний модуль – 20 Мп) завдяки нейромережевим алгоритмам розпізнає 500 сценаріїв зйомки в 22 категоріях. Зрозуміло, в режимі реального часу і з миттєвим автопідстроюванням параметрів – ISO, балансу білого і так далі. Так, вночі встановлюється довга витримка, а чіткість картинки забезпечує функція мультикадрової стабілізації.

Штучний інтелект в портретному режимі навчився імітувати чотири види студійного освітлення. І програмно змінювати апертуру – від f / 0.95 до f / 16 – для настройки інтенсивності розмиття фону. У режимі «Прикраса» зручно не тільки акуратно відретушувати селфі, але і розставити найбільш вигідні світлові акценти.

Незвчайний, але впізнаваний дизайн

З одного боку, дизайн Honor 8X увібрав фірмові риси бренду. Наприклад, яскраві кольори корпусу: соковиті червоний і синій, а також класичний чорний. Задня панель покрита багатошаровим склом, що створює гарні переливи на світлі.

При цьому дизайнери вирішили трохи поекспериментувати із зовнішнім виглядом: частина задньої кришки, де розташовані об’єктиви камери, оформили смугою. Таке рішення не тільки витончено акцентує увагу на фотоможливості апарату, а й ефектно окреслює блок камери. Вийшов впізнаваний, але в той же час оновлений корпус.

Приємні та корисні дрібниці

Великому екрану – велика батарейка: ємність АКБ становить 3750 мАг. Разом з енергоефективним процесором і програмною оптимізацією це повинно забезпечити пристойну автономність.

Слот для карток розділений на три відсіки: для двох сімок і окремий – для стандартної microSD (до 256 ГБ). Для прослуховування музики можна використовувати вбудований FM-приймач. Головне – не забути підключити навушники. Так, тут є аудіороз’єм 3,5 мм.

Подбав вендор навіть про NFC-модулі, якими зазвичай нехтують виробники телефонів бюджетного і середнього сегментів. Так що підключайте банківську карту і оплачуйте покупки у своє задоволення.

Висновки

Нерідко недорогий апарат за багатьма показниками відстає від трендів ринку. Honor 8X – не з таких, і мова не тільки про безрамковий дизайн і діагоналі. Тут і потужний процесор нового покоління, і підтримка нейромережевих алгоритмів, і вдала інтеграція штучного інтелекту з камерою. Не кажучи про приємні фішки на зразок слота для карт пам’яті, мініджек і NFC.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.