Samsung розповіла про переваги 7-нм процесорів в смартфонах

Компанія Samsung оголосила про старт виробництва мікросхем по 7-нм техпроцесу із застосуванням технології Low Power Plus, також відомої як FinFET, і фотолітографії в глибокому ультрафіолеті (EUV). Останній метод розроблявся десятиріччями, але до цих пір не застосовувався в масовому виробництві. Також, Samsung розповіла про переваги використання 7-нм чіпів у смартфонах.

Samsung будує нову лінію з виробництва 7-нм чіпів, вартість – 6 мільярдів доларів

Samsung планує використовувати 7-нм LPP EUV техпроцес для виготовлення майбутніх чіпсетів з підтримкою мереж п’ятого покоління для Qualcomm. Також очікується, що південнокорейський гігант буде створювати за цією технологією і власні процесори Exynos. Першим рішенням повинен стати флагманський Exynos 9820, який очікується в майбутньому Galaxy S10.

За словами представників Samsung, їхні конкуренти роблять 7-нм чіпи із застосуванням старих іммерсійних аргон-фторідних технологій замість фотолітографії в глибокому ультрафіолеті, через що процес виробництва складніший, довший і набагато дорожчий.

У Samsung розповіли, що перехід на 7-нм техпроцес підвищить продуктивність мобільних процесорів, які ними  випускаються, на 20%, а споживання енергії знизиться на 50%, в порівнянні з рішеннями на базі 10-нм техпроцесу.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.