Гаджети для мізків: вибираємо техніку для навчання та роботи

Неймовірно, але факт: мобільні пристрої хороші не тільки для соцмереж та розглядання мемів з метеликами, на них – не повірите! – можна ще й продуктивно працювати. Причому, якщо мова йде не про графічний дизайн або відеомонтаж, не обов’язково витрачати на техніку гігантські суми. У статті піде мова про недорогі, але продуктивні гаджети для навчання і офісу.

Смартфон — OPPO A3s

Кожен школяр або студент, напевно, знає з десяток варіантів, як за допомогою смартфона написати контрольну і здати залік. Навіть, якщо не вдаватися до військових хитрощів, OPPO A3s буде кориснй своєю зручністю. На великому екрані з діагоналлю 6,2 ” поміститься прірва інформації. Отже, буде зручно читати і навіть редагувати лекції та документи. А, завдяки IPS-матриці і режиму захисту зору від синього випромінювання, втома очам не загрожує. І нехай не лякає значна діагональ – сучасний форм-фактор з витягнутим екраном 19: 9 і тонкими рамками дозволив зменшити габарити пристрою.

Подвійна камера вкупі з софтом дозволяє фотографувати і обробляти документи так, що результат не відрізнити від якісного PDF-скан. Зрозуміло, при необхідності апарат здатний і на більше – наприклад, знімати портрети з ефектом боке і деталізовані пейзажі з багатою передачею кольору.

OPPO A3s оснащений чіпом Qualcomm Snapdragon 450 – спритний бюджетник, який буде «тягнути» не тільки текстові редактори, але і більш вимогливі програми: в AnTuTu смартфон видає близько 73 400 балів. Завдяки 2 ГБ оперативної пам’яті він дозволяє паралельно працювати з декількома програмами без вивантаження даних з пам’яті (скажімо, з редактором, парою месенджерів і з декількома відкритими вкладками браузера). А також без тормозіння перемикатися між завданнями. Для одночасної роботи у двох додатках реалізований режим поділу екрана.

Крім того, OPPO A3s виділяється і дизайном, хоча здавалося б: бюджетний апарат. Крім класичного чорного є варіанти для любителів яскравих кольорів – яскраво-червона і темно-фіолетова моделі.

Ноутбук — Lenovo IdeaPad 320-15ISK

Вибір недорогого, але спритного лептопа – справа, мабуть, ще більш тонка, ніж пошук якісного бюджетного телефону. У цьому сегменті традиційно лідирують рішення Lenovo. І модель IdeaPad 320-15ISK не виняток.

За 12 000 грн. вендор пропонує непоганий процесор Intel Core i3 6006U, 4 ГБ оперативної пам’яті та дискретну відеокарту NVIDIA GeForce 920MX з 2 ГБ пам’яті. Потужності вистачить не тільки на текстові редактори і YouTube, а й на більш вимогливі завдання на зразок Photoshop. Дисплей оснащений TN-матрицею на 1920х1080 пікселів з матовим покриттям. А кришка розкривається до 180 градусів – зручно працювати практично в будь-якому положенні.

Інтерфейсів у ноутбуці предостатньо. Три порти USB версії 3.0 – два класичних і один Type-C. Є стандартний картрідер SD / SDHC / SDXC / MMC і HDMI-вихід. З мережевими підключеннями теж повний порядок: модуль Wi-Fi, гігабітний Ethernet і Bluetooth 4.1. Хіба що накопичувач посередній – 500 ГБ HDD на 5400 оборотів в хвилину.

Акумулятора вистачить приблизно на 5-6 годин активної роботи, а в економному режимі – і того більше. Важить IdeaPad 320-15ISK пристойно: 2,2 кг. Так що це перш за все робоча станція, яку в разі чого можна взяти з собою.

Планшет — Xiaomi Mi Pad 4

Свіжий, 2018 року випуску, Xiaomi Mi Pad 4 відмінно підходить для навчання та офісу з цілого ряду параметрів, у першу чергу – за рахунок компактності. Його зручно носити навіть у маленькій сумці. На 8-дюймовому екрані комфортно працювати з документами, читати книги, вивчати лекції та освітні ролики YouTube. Очі не «зламаються» дякуючи якісній IPS-матриці з роздільною здатністю Full HD.

На продуктивність скаржитися теж не доводиться. Восьмиядерний Qualcomm Snapdragon 660 з тактовою частотою до 2,2 ГГц, відеоприскорювач Adreno 512, 4 ГБ оперативної пам’яті – такого комплекту вистачить на будь-які завдання, та й в ігри можна зарубати. Вбудованої пам’яті небагато – 32 або 64 ГБ, але передбачений слот microSD. Любителям фотозйомки напевно сподобається 13-Мп камера. А ті, хто часто користується відеодзвінками, залишаться задоволені 5-мегапіксельною фронталкою. Працює планшет під управлінням ОС Android 8.1 з фірмовою оболонкою MIUI 9.5, яка ось-ось повинна оновитися до 10-ї версії.

Xiaomi Mi Pad 4, як і більшість подібних пристроїв, проводиться у версії з LTE і без – різниця в ціні приблизно 1500-2000 грн. Wi-Fi двохдіапазонний, Bluetooth 5.0, роз’єм Type-C – у загальному, швидка передача даних без проводів забезпечена. 3,5-мм аудіовихід теж є. Акумулятор на 6000 мАг – не дуже високий показник, на перший погляд. Однак, для планшета з 8-дюймовим дисплеєм АКБ цілком гідна: цілий день протримається. А важить гаджет всього нічого – 342 грами, як два стандартних смартфона.

Електронна книга — Digma X600

Планшет – високопродуктивний пристрій, який нерозумно купувати тільки для книжок і лекцій. Для читання краще придбати букрідер – і очам спокійніше, і розетка буде потрібна в 5-10 разів рідше.

Digma X600 оснащена E-Ink дисплеєм на 6 ” (1024х758 пікселів) з підтримкою 16 градацій сірого кольору. Іншими словами, текст досить чіткий, а, завдяки сенсорному шару, переходити на наступну сторінку можна старим добрим перегортанням. Екран оснащений м’яким підсвічуванням для читання у темряві, та прикритий міцним склом.

Вбудованої пам’яті в апараті 8 ГБ. Цього із запасом вистачить, щоб завантажити всю домашню бібліотеку, – виходить приблизно від трьох до чотирьох тисяч книг. Чому це важливо: слот для карт пам’яті не передбачений, доведеться задовольнятися тим, що є.

Із розпізнаванням різних форматів проблем немає – Digma X600 розуміє всі актуальні формати, включаючи fb2, epub і pdf. Картинки популярних форматів, само собою, апарат теж розуміє. До речі, заливати книги можна прямо з мережі – є модуль Wi-Fi. Батареї на 1500 мАг вистачить як мінімум на три тижні помірного читання – зрозуміло, якщо без підсвічування. Важить букридер як смартфон – 170 грамів.

Висновок:

За помірні гроші можна підшукати спритні та функціональні гаджети, ресурси яких не закінчаться на третій вкладці Chrome і десятому документі MS Word, – в чому ми переконалися на прикладі чотирьох різних пристроїв. Як то кажуть, вибирайте з розумом і користуйтеся із задоволенням!

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.