Google Chrome «зламає» доступ до тисячі сайтів

Попереднє оновлення Google Chrome принесло користувачам як нові можливості, так і значні проблеми з конфіденційністю акаунтів. Сімдесята версія популярного браузера не стане винятком – крім ряду виправлень і поліпшень роботи програми, вона поставить під загрозу доступ до тисяч інтернет-ресурсів.

Ще в минулому році фахівці Google заявили, що у нових версіях Chrome буде припинена підтримка некоректних сертифікатів безпеки, які видавалися Symantec, Thawte, VeriSign, Equifax, GeoTrust, RapidSSL і рядом інших компаній до 2016 року. І, починаючи з 16 жовтня 2018 року, за використання Chrome версії 70 припиниться завантаження інтернет-сайтів, які використовують зазначені сертифікати.

Примітно, що під «санкції» Google потраплять не тільки маловідомі ресурси, а й ресурси великих компаній і відомств. У «чорному списку», серед інших, виявилися сайти адміністрації Тель-Авіва, Федерального Банку Індії, електронного сховища наукових статей SSRN і багатьох інших організацій. Багато з них до цих пір не оновили сертифікати безпеки, не дивлячись на попередження пошукового гіганта.

Браузер Google Chrome не буде повністю блокувати доступ або розривати з’єднання при спробі переходу за «проблемною» адресою. Однак, настирливі попередження про застарілі сертифікати, що перешкоджають завантаженню сторінки, можуть привести до значного зниження числа переходів на зазначені сайти.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.