У скільки Google обходиться «дружба» з Apple

Google і Apple вже десять років конкурують на ринку мобільних пристроїв. Але на фоні регулярного висміювання на презентаціях два гіганта тісно співпрацюють один з одним. Згідно з останніми даними, ця «дружба» щорічно обходиться пошуковому гігантові в мільярди доларів.

Протягом довгих років в мережі ходили чутки, що Google платить Apple, щоб саме її пошукова система була встановлена ​​за замовчуванням у браузері Safari на мобільних пристроях «яблучної» корпорації. При цьому, жодна з компаній ніколи офіційно не говорила про цю співпрацю.

За словами аналітика Рода Холла, в цьому році Google вже заплатила і заплатить Apple більше 9 мільярдів доларів, щоб та продовжувала використовувати Google стандартним пошукачем в Safari для iOS. Він упевнений, що в майбутньому ця цифра буде тільки рости. Так, в наступному році Google віддасть конкуренту близько 12 мільярдів доларів.

Партнерство між двома конкурентами пов’язано з тим, що Apple є одним з найбільших каналів збору трафіку для Google. Крім того, це можливість для Google показувати рекламні оголошення мільйонам власників iPhone і iPad, адже, саме реклама є основним джерелом прибутку для пошукача.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.