Головному пошуковому сайту планети виповнилося 20 років

Компанію Google зареєстровано 4 вересня 1998 року, проте, вже більше десяти років відзначає свій День Народження 27 вересня. Адже, в першу чергу ім’я корпорації асоціюється з пошукачем, що з’явився на світ саме в цей день. Щоб як слід відсвяткувати двадцятирічний ювілей, та порадувати свою аудиторію, розробники додали у сервіс пошуку декілька цікавих функцій.

До ювілею знаменитого пошукача компанія опублікувала віртуальний тур по першому офісу Google. Примітно, що він розташовувався у звичайному гаражі – саме в таких умовах Сергій Брін і Ларрі Пейдж почали спільну роботу в далекому 1998 році. Користувач може як слід роздивитися, вивчити різні гаджети 90х, зануритися в робочу атмосферу того часу і навіть відкрити секретні двері, за якими ховається невеликий сюрприз.

Ще одна пасхалка пов’язана з роботою пошукового сайту – він автоматично замінює «застарілі» запити на більш сучасні. Наприклад, при введенні фрази «дивитися DVD» Google повідомить про те, що на дворі все-таки 2018 рік, і запропонує оформити підписку на стрімінговий сервіс. Також, на спеціальній інтерактивній сторінці можна дізнатися історію найпопулярніших запитів за останні 20 років.

У розпорядженні корпорації знаходиться понад мільйон серверів, розташованих в центрах обробки даних по всьому світу, що дозволяє їм обробляти понад мільярд пошукових запитів щодня. Спочатку Google був звичайним сайтом, призначеним для пошуку інформації в Інтернеті, але, з роками обзавівся безліччю додаткових можливостей та інтерактивних функцій.

Проте, основні функції Google продовжують розвиватися. Шукати інформацію в мережі людям допомагають алгоритми штучного інтелекту, а фахівці компанії продовжують оптимізувати екосистему сервісу, додаючи в нього нові можливості та розширюючи його функціональність.

Наприклад, недавно пошукач оновив інтерфейс Картинок Google і поліпшив алгоритм пошуку зображень. Завдяки зробленим змінам вибірка стала більш релевантною, а користувач бачить більше інформації про сторінку, яка містить шукане фото або малюнок.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.