Pocophone F1 – майстер швидкості від Xiaomi

Xiaomi недостатньо досягнутих результатів, компанія хоче максимально видавити конкурентів з ринку. Саме тому на світ з’явився суббренд – Poco або Pocophone. Він позиціонує себе, як конкурента OnePlus і перший пристрій замахнувся на швидкість роботи OnePlus 6.

Слоган флагмана OnePlus – «Швидкість, яка вам потрібна». У Pocophone F1 це – «Майстер швидкості». Чи так це?

Технічні характеристики Pocophone F1:

  • Габарити: 155,5 × 75,2 × 8,8 мм, 182 г
  • Дисплей: 6,18 “, 2246 × 1080 (404 ppi), 18,7: 9, IPS LCD
  • Процесор: 8-ядерний Qualcomm Snapdragon 845, Adreno 630
  • Камера: 12 + 5 Мп, апертура f / 1,9 + f / 2,0 (основна подвійна), 20 Мп, апертура f / 2,0 (фронтальна)
  • Пам’ять: 6/8 ГБ ОЗУ (LPDDR4X), 64/128 ГБ ПЗУ (UFS 2.1)
  • Батарея: 4000 мАг (Quick Charge 3.0)
  • ОС: Android 8.1 (MIUI 9.6 + Poco Launcher)
  • Зв’язок: Type-C, Wi-Fi (2,5 / 5 ГГц), mini-jack, Bluetooth 5.0, GPS, OTG.

Пластик, Type-C і mini-jack

Зовні порівнювати пристрої нерозумно. Корпус пластиковий, в трьох колірних рішеннях: чорний, блакитний і червоний. Ще є спеціальна кевларовая версія.

Спереду дисплей з великим вирізом, де, крім фронтальної камери, динаміка і датчика наближення, розташований інфрачервоний сенсор, який дозволяє розпізнавати власника навіть при відсутності освітлення зі швидкістю 0,4 секунди. На тесті було дві версії – в одній він не працював, в другій все було ок.

Поки не працює розблокування лицем, можна скористатися сканером відбитків пальців. Розташований позаду, під подвійною камерою, через що постійно зачіплюєш вічко камери. Сканер працює значно гірше, ніж в Mi 8 або Mi MIX 2s. У нижній частині розташований блискучий логотип компанії.

Зліва гібридний лоток, заявлена ​​підтримка 13 бендів LTE, праворуч кнопка живлення і гойдалка гучності, розділена на дві окремі клавіші. Зверху мікрофон і 3,5 мм роз’єм. Внизу Type-C, динамік і мікрофон, стилізований під динамік.

У комплекті: зарядний пристрій, інструкція і дешевий силіконовий чохол.

Яскравий IPS

У OnePlus 6 встановлений opticAMOLED, тут використовується IPS з яскравістю до 500 ніт. Розмір дисплея 6,18 дюйма, розширення 2248×1080 пікселів – це 403 точки на дюйм. Співвідношення сторін 18,7:9. Є режим читання і можливість тонкої настройки кольору та контрастності.

Уцілому, відмінний дисплей, не гірше такого ж в Mi MIX 2s. Єдине що дратує – величезний виріз. Але тут на любителя.

Snapdragon 845 і MIUI

Найголовніше в Pocophone F1 – залізо. За 300 доларів смартфон пропонує флагманський 8-ядерний процесор Qualcomm Snapdragon 845. Оперативної пам’яті два варіанти – 6 або 8 ГБ стандарту LPDDR4X. Вбудованої пам’яті 64, 128 або 256 ГБ стандарту UFS 2.1, розширюється картами microSD об’ємом до 256 ГБ.

У AnTuTu максимальна комплектація набрала 291 тисячу балів проти 287 тисяч у OnePlus 6. Різниця не велика але перевага очевидно. У GeekBench показники наступні: 2433 і 8937 в одноядерному і багатоядерному тесті.

Ще однією фішкою доступного «флагмана» стало рідинне охолодження. Що воно дає незрозуміло, нагрів все одно є, особливо, під камерою, але незначний. В іграх все добре, але софт – розмова зовсім інша.

У якості операційної системи використовується Android 8.1 з потенційним оновленням до Android Pie до кінця року. Оболонка MIUI 9.6 з модернізованим лаунчером, встановити який може будь-хто з 29 серпня.

Установкою MIUI не обмежилися. Попрацювали над запуском додатків і швидкістю зчитування торкань. Нововведень досить, але на практиці малопомітно.

За час тестування смартфон не раз зависав, додатки вилітали, особливо часто біда траплялася з камерою, закриття якої можливо було тільки після перезавантаження. Знову ж таки, це один з перших зразків, і софт можна допилити. Чекаємо.

Чи не пошкодували акумулятор, тут 4000 мАг, є швидка зарядка Quick Charge 3.0 – від 0 до 100 відсотків за півтори з невеликим години. Із постійно включеним інтернетом вистачає на добу з невеликим.

ШІ для камери

На презентації не говорили про те, що камера перевершує конкурента в особі OnePlus, але зробили упор на режим штучного інтелекту, який розпізнає до 25 категорій об’єктів і до 206 різних видів сцен. З ним фотографії виходять яскравіші та контрастніші.

У F1 подвійний модуль камери, перший з роздільною здатністю 12 Мп з розміром пікселя 1,4 мкм, апертурою f/1,9 і сенсором Sony IMX363. Другий об’єктив, який використовується для портретних знімків, отримав 5-мегапіксельний сенсор Samsung S5K5E8 зі світлосилою f/2,0 і розміром пікселя 1,12 мк.

Уповільнене відео пишеться з частотою 240 кадрів в секунду в FullHD. Звичайне відео в 4K пише максимально з 30 кадрами в секунду, 1080р теж 30 fps. Оптичної стабілізації немає. Два стандарти стискання – H.264 або H.26.

Звук

Не забули про звук, тут є стерео-динаміки, але багато власників про це не знають. Причина в розмовному динаміці – він дуже тихий і стерео-звук не дотягує до iPhone 8 або Meizu 15.

Музику можна слухати не тільки по проводах, а й по Bluetooth, він тут п’ятої версії з підтримкою протоколів aptX/aptX-HD

Висновки

Pocophone F1 – це дійсно серйозний конкурент для пристроїв від Meizu, Oppo, Vivo і навіть Xiaomi, але не для OnePlus 6. Тут знову немає NFC, середні камери, недопрацьований софт і звичний дизайн. Наступного разу хочеться побачити дійсно бомбу, яка здивує не тільки ціною і міцністю, але і всім іншим.

 

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.