Apple iOS 12: швидка робота, оновлена Siri та контроль екранного часу

Слідом за офіційною презентацією нових смартфонів Apple відбувся і реліз мобільної операційної системи iOS 12. Нова версія прошивки отримала безліч нововведень і поліпшень. Значний приріст швидкодії, нова система повідомлень, оновлений режим «Не турбувати» і розумний контроль батареї – ось лише деякі можливості, доступні власникам «яблучних» гаджетів після установки оновлення.

Швидкість роботи

Головною відмінністю iOS 12 від попередньої версії стала швидкість роботи операційної системи. Особливо це помітно на старих апаратах – швидкодія iPhone 5S після оновлення значно зросла у порівнянні з iOS 11.4.

Siri

Siri і раніше легко справлялася з голосовими командами, але не вміла сприймати завдання, що складаються з декількох дій. Наприклад, при команді «Постав будильник на 7 ранку і створи нагадування» спрацьовував тільки перший тригер на установку будильника. Тепер же користувачі зможуть створювати власні команди, що складаються з ланцюжка окремих завдань. Активуватися таке завдання буде за певною фразою. Для цього знадобиться встановити безкоштовний додаток «Команди», вже доступний на App Store.

Режим “Не турбувати”

Ще одна важлива особливість оновлення – швидкий запуск режиму “Не турбувати” за допомогою функції 3D Touch в центрі управління. Тепер можна швидко налаштувати його включення за розкладом або при відвідуванні певної геозони.

Повідомлення

Отримала зміни і система повідомлень – тепер вони групуються за додатками, через які були отримані. Свайп по відповідній групі дозволяє розкрити всі пов’язані повідомлення або видалити їх. Крім того, для групи можна встановити режим беззвучного сповіщення або відключити всі повідомлення від програми.

Енергозбереження

Функція енергозбереження вже давно присутня в iOS, але новітня версія ПО включає в себе більш гнучкі можливості налаштування електроживлення і моніторингу енергоспоживання. У iOS 12 настройки живлення зберігаються і після перезавантаження пристрою. Також, у системі з’явився новий графік рівня заряду і монітор активності, що дозволяє краще розібратися з тим, на що саме витрачаються ресурси акумулятора. Є і можливість відсортувати додатки за ступенем «ненажерливості».

Емоджі

Не обійшлося і без нашумівших анімоджі. Хоча їх популярність помітно знизилася, Apple продовжує акцентувати на них увагу. Із новим оновленням власники пристроїв на iOS отримають картинки з коалою, тигром, примарою і динозавром. До них додасться можливість підморгування і висовування язика. Збільшився і час запису – тепер тривалість анімацій може скласти до 30 секунд. За допомогою програми Memoji Maker можна створити власний анімований тривимірний аватар, зробивши його максимально схожим на себе самого.

Екранний час

Завдяки функції ScreenTime користувач зможе скласти детальне уявлення про те, як багато часу він витрачає на використання смартфона. Додаток включає в себе щотижневі звіти, час простою, показує найбільш популярні програми. Там же можна налаштувати обмеження доступу до деяких додатків. Це стане в нагоді тим, хто хотів би себе обмежувати, проводячи менше часу з гаджетом в руках. Підійде програма і батькам – тепер вони зможуть ретельніше контролювати дітей, не дозволяючи їм весь час проводити над екраном пристрою.

Безпека

Вбудований браузер Safari отримав кілька функцій для захисту від моніторингу за допомогою кнопок соцмереж і аналізу характеристик пристрою. Також, в iOS 12 з’явився менеджер паролів, який може генерувати, запам’ятовувати і підставляти паролі в поле введення для сайтів і додатків. Крім того, він попередить власника в разі, якщо новостворюваний пароль вже використовується на пристрої.

Фото

У програмі «Фотографії» з’явилася вкладка «Для вас», вона пропонує найбільш вдалі знімки для обміну ними з друзями. У додатку оновили і пошук, зробивши його більш інтелектуальним. Через вкладку «Альбоми» можна швидко переглядати і видаляти непотрібні файли – там з’явилася можливість моніторити всі створені Вами папки. Siri також може впорядкувати фотогалерею за людьми, місцями, подіями, датами  та іншими фільтрами.

Доступність

iOS 12 працює не тільки на новітніх пристроях від Apple, але і гаджетах попередніх поколінь. Зокрема, оновлення доступне для iPhone 5S, SE, iPad Mini 2, iPad Air та iPod touch шостого покоління.

Ознайомитися з повним списком підтримуваних пристроїв і повним списком змін можна на офіційному сайті Apple.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.