Смартфони Alcatel 3, 3V і 3X: яку «трійку» вибрати?

Бренд Alcatel представлення не потребує: вже не перший рік компанія випускає смартфони з привабливим поєднанням ціни та якості. Ось і нові пристрої третьої серії, що вийшли цього літа, обіцяють багату функціональність при вартості в межах 5 000 гривенть. На що саме здатні свіжі «трійки» Alcatel? Подробиці, як завжди, далі по тексту.

Alcatel 3: бюджетник, яким він повинен бути

Ця базова модель є яскравим – у прямому сенсі слова – представником апаратів бюджетного рівня. Пластиковий корпус в синьому, чорному або золотистому виконанні аж ніяк не виглядає дешево завдяки продуманому мінімалістичному дизайну. Приємне враження справляє і дисплей: він має якісну IPS-матрицю на 5,5 ” з роздільною здатністю 1440х720 і займає 77,5% фронтальній панелі, що, загалом, рідкість для бюджетних апаратів.

За продуктивність відповідає свіжий чіп MediaTek MT6739 з чотирма ядрами Cortex A-53. Із пам’яттю в апарата теж порядок: оперативки – 2 ГБ, постійної – 16 ГБ, яку до того ж можна розширити microSD-карткою об’ємом до 128 ГБ. Іншими словами, апарат створений для комфортної роботи з основною групою додатків: мессенджерами, соцмережами, браузерами. Утім, на такому не гріх і кіно подивитися при бажанні: про дисплей вже було сказано, звук теж не підкачав – в апараті встановлено аудіокоректор AW8737.

Основна камера оснащена матрицею на 13 Мп з розміром пікселя 1,12 мкм і апертурою f / 2, за рахунок чого вдасться зробити чіткі фотографії навіть в умовах недостатнього освітлення. Швидкість фазового автофокусування становить всього 0,3 секунди, що робить мінімальним ризик отримати розмитий кадр. Фронтальна камера на 5 Мп має той же розмір пікселя 1,12 мкм, світлосила дорівнює f / 2,4, а кут огляду об’єктива дорівнює 84 °. За допомогою камери за півсекунди можна розблокувати пристрій: апарат зчитує 106 точок особи і розблокування спрацьовує навіть при відхиленні на 30 °. Утім, на задній кришці розташувався сканер відбитків пальців – можна розблокувати пристрій як і раніше.

Ємність акумулятора становить 3000 мАг. Він забезпечить повний робочий день без підзарядки в режимі, для якого апарат і призначений: спілкування, серфінг по мережі і розваги у вигляді кіно або казуальних ігор.

Alcatel 3X: знімай панораму

Відмінності більш просунутої моделі 3Х кидаються в очі буквально відразу. Мова, перш за все, про дизайн: задня кришка покрита акуратним спіралевидним візерунком з ефектом «металік». Смартфон виглядає витончено і в той же час досить солідно. Діагональ IPS-дисплея становить 5,7 ”, але співвідношення сторін, як і раніше 18:9, що дозволило вендору не перетворювати апарат в незручну «лопату».

Alcatel 3X отримав подвійну камеру. Її основний об’єктив оснащений матрицею на 13 Мп і фазовим автофокусом. Допоміжна камера на 5 Мп має кут огляду 120 °, що дозволяє робити панорамні знімки без зайвих аксесуарів і софтверних склеювань. Фронтальна камера за характеристиками та функціональністю ідентична тій, що стоїть в Alcatel 3.

У плані «заліза» апарат виглядає краще: кількість вбудованої пам’яті зросла до 3/32 ГБ (підтримка карт пам’яті на місці). Правда, аудіокоректор в даній моделі, нажаль, відсутній. Інші характеристики такі ж, як і в базовій «трійці», включаючи АКБ на 3000 мАг.

Таким чином, на 3х варто звернути увагу, перш за все, тим, кому потрібен апарат для базових завдань, але з просунутими можливостями камери.

Alcatel 3V: V – означає Video

Дизайн даного смартфона більш консервативний, ніж у 3Х – фактично, він такий же, як і у базової «трійки», тільки 3V трохи габаритніший за рахунок більшого дисплея. Глянцеве покриття задньої кришки разом із акуратними вигинами красиво переливаються на світлі та створюють незвичайний 3D-ефект. Але, найголовніше прямо на очах – 6-дюймовий IPS-дисплей має роздільну здатність 2К – 2160х1080. Саме він робить Alcatel 3V ідеальним бюджетним пристроєм для перегляду фільмів у високій роздільній здатності. Або для роботи з двома додатками одночасно в двовіконному режимі.

Єдине, для якісного кіно доведеться запастися microSD-карткою: в апарат вбудовано 16 ГБ. Процесор в Alcatel 3V чотирьохядерний MediaTek MT8735A з тактовою частотою до 1,45 ГГц. У якості графічного прискорювача використовується Mali T720 MP2. Так що в «Танки» при бажанні “зарубатись” можна, але, звичайно, не на максималку. До слова, апарат «бачить» Wi-Fi мережі у двох діапазонах: 2,4 і 5 ГГц.

Основна камера отримала два об’єктиви – на 12 і 2 Мп, оснащена фазовим автофокусом і двухтоновим LED-спалахом. Додатковий модуль дозволяє знімати портретні фотографії з ефектом «боке». Фронтальна камера на 5 Мп також оснащена спалахом для зйомки Селфі в умовах недостатнього освітлення.

То яку ж з «трійок» вибрати для покупки? Тут кожен вирішує сам для себе. Alcatel 3 – відмінно збалансована базова модель з усією необхідною функціональністю. Alcatel 3Х непогано знімає панорами. Нарешті, 3V ідеальний для тих, хто піклується про якість картинки: все-таки 2К-дисплей в бюджетному сегменті – сьогодні буквально одиничний випадок.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.