Вибач, але ти живеш в Україні: чого нас позбавила Apple

Позавчора в Купертіно, штат Каліфорнія, відгриміла презентація Apple, в рамках якої були представлені нові пристрої. Фанатів порадували четвертим поколінням смарт-годинників Apple Watch, різнокольоровим iPhone XR, флагманським iPhone XS і величезним iPhone XS Max. Уже після презентації з’ясувалося кілька неприємних моментів для потенційних власників новинок. Деякі з них обумовлені регіональними обмеженнями.

Електрокардіограф на зап’ясті

Apple Watch Series 4 – перший споживацький пристрій з можливістю зняття електрокардіограми, що вкрай важливо для людей з проблемами серцево-судинної системи. Це неймовірно корисна опція, але доступна вона буде тільки користувачам з США. Звичайно, Apple пообіцяла, що в майбутньому функція з’явиться і в інших регіонах, але практика показує, що на це можуть піти роки.

Дзвінки за допомогою годинників

Як і попереднє покоління, Apple Watch Series 4 випускаються у версіях з GPS і GPS + LTE. Варіант з підтримкою мобільних мереж дозволяє всюди залишатися на зв’язку, відповідаючи на дзвінки і отримуючи повідомлення, навіть, якщо Ви забули iPhone вдома. Для цього використовується електронна SIM-карта, проте, українські оператори поки не підтримують цю технологію.

iPhone з двома «сімками»

iPhone XS, iPhone XS Max і iPhone XR стали першими смартфонами компанії з підтримкою двох SIM-карт (Dual SIM Dual Standby). Багато користувачів цього дійсно довго чекали, але, все виявилося не так просто. Apple реалізувала функцію за допомогою електронної SIM-карти. Як і у випадку з Apple Watch, в Україні, як і в багатьох інших країнах, ця технологія не працює. Звичайно, вийде і версія з підтримкою двох фізичних SIM-карт, але вона призначена тільки для китайського ринку.

Швидка зарядка

Технологія швидкої зарядки існує вже багато років, але Apple впровадила її підтримку в свої смартфони лише в 2017 році. Нові моделі також підтримують швидку зарядку, але, ось поставляються вони як і раніше з адаптером живлення потужністю 5 Вт. Для прискореної зарядки Apple пропонує у себе на сайті кабель USB Type-C / Lightning довжиною 1 метр за 895 гривень (1445 гривень за 2 метри) і блок живлення потужністю 30 Вт за 1795 гривень або на 61 Вт – за 2747 гривень.

Безпровідна зарядка

Нові iPhone отримали підтримку більш швидкої бездротової зарядки у порівнянні з торішніми моделями. Правда, нічого конкретного Apple не розповіла, як і не згадала про анонсовану ще рік назад станцію бездротової зарядки AirPower, яка до цих пір не вийшла. Повідомлялося, що компанія зіткнулася з технічними проблемами, але зараз навіть з’явилися чутки, що вона відмовилася від випуску аксесуара.

iPhone і навушники

Після відмови від 3,5-мм адіораз’єму в iPhone компанія Apple пропонувала перехідник з Lightning на мініджек, щоб користувачі могли підключити до смартфону свої провідні навушники. У випадку з новими моделями даний аксесуар зник з комплекту поставки, і тепер його можна придбати окремо за 350 гривень. Сама ж Apple активно просуває фірмові бездротові навушники AirPods, які після останньої презентації подорожчали в офіційному магазині до 6 800 гривень.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.