Продукти Apple можуть подорожчати через мит США

Apple попередила торгове представництво США про можливе зростання цін на продукцію купертіновской компанії. Підвищення вартості товарів викличуть нові мита на імпорт з Китаю.

Уряд планує встановити підвищений тариф для «записуючих, що перетворюють або передавальних голос пристроїв», а також «вилки для підключення до електричних мереж». Так, ціни можуть збільшитися на Apple Watch, AirPods, Mac mini, Apple Pencil, адаптери, зарядні пристрої та інші комплектуючі.

На думку представників Apple, 25-відсоткові мита «найбільше вдарять по США» і збільшать вартість продукції, «на яку наші клієнти покладаються в своєму повсякденному житті». Застереження підтримала і Intel, назвавши вводяться тарифи перешкодою для домінування США в телекомунікаційних технологіях.

На початку вересня стало відомо, що президент США Дональд Трамп планує обкласти ввозяться з Китаю товари на загальну суму 267 млрд доларів. Раніше американський уряд кілька разів розширювали дію підвищених тарифів в 25% на імпорт ряду товарів. Влада КНР відповідали тим же.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.