Google позбавила користувачів Android популярного лаунчера

Популярний додаток Rootless Pixel Launcher дозволяє замінити стандартний лаунчер Android на альтернативну оболонку, що встановлюється в смартфони серії Pixel. Раніше його можна було завантажити з репозиторію на сайті GitHub, а минулого тижня він дістався і до магазину додатків Google Play. Але незабаром після публікації установчого пакета у розробників і користувачів почалися проблеми.

Не секрет, що для установки Rootless Pixel Launcher потрібно і спеціальна утиліта, що дозволяє замінити оригінальний домашній екран пристрою. Тому слідом за оболонкою встановлювалося і додаток-компаньйон, навіть якщо користувач не просив цього робити. Через кілька днів після публікації, в Google прийняли рішення видалити допоміжну утиліту з фірмового магазину.

Амір Заїді, один з авторів Pixel Launcher, розповів у своєму Telegram-каналі, що на думку Google, «додаток може встановлювати інші програми з неперевірених джерел». Розробник зазначив, що заблоковано було також ім’я установчого пакета додатка, тому він попросив всіх користувачів перевстановити його і налаштувати заново.

«Це сталося з моєї вини, тому я постараюся зробити все, щоб якомога швидше виправити ситуацію», – написав він у своєму блозі в Telegram.

Заїді повідомив, що вже подав апеляцію в Google, і зараз вона знаходиться на розгляді. Якщо питання вдасться вирішити безконфліктним шляхом, для лаунчер буде випущено оновлення, що дозволяє встановити його без використання сторонніх додатків. Інший варіант передбачає повну перевстановлення оновленої версії Rootless Pixel Launcher, яка приведе до втрати всіх призначених для користувача налаштувань.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.