Перший в світі 7-нм процесор Huawei Kirin 980

На IFA 2018 завершився кейноут Huawei Ultimate Power of Mobile AI. Основна тема – майбутнє мобільних процесорів і штучний інтелект.

На заході був представлений перший в світі комерційний процесор, виконаний по 7-нанометровій технології, Kirin 980. Чіп став більш ефективним, потужним і отримав технологію обробки даних Dual NPU AI.

«Обладнаний новітніми CPU, GPU і Dual NPU, Kirin 980 – ідеальний процесор для роботи і розваг», – CEO Huawei Річард Ю.

перевага технологій

Нова технологія дозволила компанії вмістити 6,9 мільярда транзисторів на 1 квадратом сантиметрі, що на 1,6 рази більше, ніж в Kirin 970. У порівнянні з 10-нм техпроцесом, продуктивність збільшилася на 20 відсотків, а ефективність – на 40.

Усередині Kirin 980 встановлено нове покоління ядер Cortex: чотири ядра Cortex-A76 c частотами від 1,92 і 2,6 ГГц і чотири Cortex-A55 з тактовою частотою 1,8 ГГц. Фірмова технологія Flex-Scheduling повинна подбати про те, щоб навантаження на ядра відбувалася рівномірно і найпотужніші включалися в потрібний момент.

В якості графічного прискорювача дебютував Mali-G76. Він обіцяє на 46 відсотків приріст потужності і на 178 обробка графіки. Штучний інтелект також управляє навантаженням графічного процесора.

Ще два прориви – перший в світі процесор з підтримкою пам’яті типу LPDDR4X з частотою 2133 МГц і перший в світі модем стандарту LTE Cat.21 з максимальною швидкістю завантаження 1,4 Гбіт / с.

Один мозок добре, а два ще краще

Фотографії, зроблені, за допомогою штучного інтелекту стануть ще краще. Нова технологія Dual-Brain обробляє до 4600 зображень в хвилину, що на 120 відсотків більше, ніж може Kirin 970.

Huawei надає розробникам інструменти, що дозволяють використовувати можливості штучного інтелекту в своїх цілях. Наприклад, запровадити в додаток по обробці фотографій.

Нічні знімки повинні стати ще краще, завдяки Kirin 980 – обіцяють зменшення шумів в фотографіях. Крім цього, попрацювали над відстеженням рухомих об’єктів, обіцяють більш чітку картинку.

Першим Kirin 980 отримає  Huawei Mate 20 , анонс якого відбудеться 16 жовтня в Лондоні.

 

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.