Розумна колонка від Huawei з помічником Alexa

Крім першого в світі 7-нанометрового процесора Kirin 980, Huawei на виставці IFA 2018 представила колонку з вбудованим помічником Amazon Alexa і модемом – Huawei AI Cube. Це перший подібний пристрій компанії, яке обіцяє якісний звук, при компактній формі.

Зовні колонка нагадує Google Home. Вгорі матовий білий пластик, на якому розташувалися кнопка управління і світлове коло. Внизу сітчастий матеріал, що приховує динаміки. Нижню частину можна міняти – є сірий, зелений і червоний кольори.

В якості голосового помічника використовується розробка Amazon. Alexa володіє більш ніж 45 тисячами навичків і підтримує понад 12 тисяч розумних пристроїв. Але це актуально тільки для англомовних країн, українську чи російську мову Alexa не знає.

Ще одна особливість колонки – підтримка 4G LTE. Крім двоканального Wi-Fi стандарту 802.11ac, в колонку можна вставити сім-карту і використовувати її, як Wi-Fi-роутер. Заявлена ​​підтримка LTE Cat.6 зі швидкістю передачі даних до 300 Мбіт / с.

Завдяки алюміневій діафрагмі, колонка обіцяє кристально-чистий звук високих частот. А власна технологія Huawei Histen відповідає за віртуальний бас, лінійний фазовий еквалайзер, адаптивний контроль посилення і розпізнавання голосу на великому радіусі.

«Ми раді співпрацювати з Huawei! Це воістину унікальний продукт, який нас хвилює », – Даніель Рауш, віце-президент Amazon Alexa.

Разом c AI Cube, Huawei представила GPS-трекер – Huawei Locator. Пристрій підтримує всі супутникові системи світу, GPS, GLONASS, Galileo і Beidou, сумісно з nano SIM і eSIM, підтримує глобальний роумінг і відправляє дані про місцезнаходження в режимі реального часу. Пристрій захищений від пилу і вологи за стандартом IP68.

 Huawei Locator

Вартість Huawei AI Cube і Locator, а також дату старту продажів в світі оголосять пізніше.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.