Як змінювався дизайн macOS з моменту запуску

У вересні 2000 року Apple представила першу публічну бета-версію Mac OS X. Для того часу це була дійсно передова операційна система, як по дизайну, так і по функціональності. Саме цей період став відправною точкою для вибору того напрямку, в якому слід рухатися Apple. Якщо ви не застали ті часи, пропонуємо зануритися в історію і подивитися, як саме змінювався дизайн настільної операційної системи Apple за останні 18 років.

Така можливість з’явилася завдяки ентузіасту Стівену Хакетт, який зібрав велику колекцію скріншотів всіх версій, починаючи з Mac OS X Public Beta, закінчуючи актуальною macOS High Sierra. Найближчим часом галерея поповниться також знімками macOS Mojave. Всього в бібліотеці налічується близько 1500 зображень.


Протягом декількох років Хакетт запускав різні версії macOS X на своїх старих комп’ютерах, не вдаючись при цьому до допомоги віртуальних машин. Наприклад, Mac OS X Public Beta була запущена на оригінальному Power Mac G4, коли для інших операційних систем використовувалися Mac mini і різні моделі MacBook Pro.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.