Google анонсувала Android 9 Pie Go edition для бюджетних смартфонів

Компанія Google представила Android 9 Pie (Go edition), оптимізовану для роботи на бюджетних апаратах. Ключові особливості ОС – невисокі вимоги до заліза і поліпшена продуктивність на слабких пристроях. Нова версія «зеленого робота» надасть користувачам спеціальні версії додатків від Google і більший обсяг вільного місця після установки.

Google повідомляє, що користувачі зможуть оптимізувати Android 9 Pie (Go edition) при установці, вказавши дозвіл дисплея свого смартфона (HD або VGA). Враховуватиметься і об’єм внутрішньої пам’яті пристрою (4, 8 або 16 ГБ), а також підтримка 3G або 4G-мереж.

Розробники відзначили, що після чистої установки і закачування всіх оновлень Android 9 Pie (Go edition) буде займати на 500 мегабайт менше місця, ніж було потрібно раніше для аналогічної версії Oreo. При цьому сама ОС займе вдвічі менший об’єм внутрішньої пам’яті смартфона порівняно з «звичайної» Android Pie.

Користувачі Android 9 Pie (Go edition) отримають опцію довіреної завантаження, що забезпечує додаткову безпеку, і панель моніторингу витрати трафіку.

Компанія заявляє, що перші пристрої з встановленою Go-версією Android 9 Pie з’являться в продажу вже цієї осені. Дане видання ОС, на думку розробників, дозволить вирішити відразу ряд ключових проблем бюджетних смартфонів, пов’язаних з управлінням даними, безпекою і продуктивністю.

Google підкреслює, що Android 9 Pie (Go edition) отримає ряд функцій, які будуть особливо корисні новачкам:

  • YouTube Go обзавелася режимом галереї для завантажуваних відеороликів
  • Maps Go дозволить власникам смартфонів використовувати в навігації покрокові інструкції, не завантажуючи повністю карти з Google Play
  • Files Go підтримує протокол P2P. Передача даних може йти на швидкості до 490 Мб / с
  • Assistant Go тепер підтримує додаткові мови, включаючи бразильський, португальська, іспанська і індонезійська. Додаток отримало можливість управління Bluetooth-з’єднаннями, камерою, ліхтариком і нагадуваннями

Розмір програми «Повідомлення» у версії для Pie Go зменшений на 50 відсотків. Додаток «Телефон» отримало захист від спаму і підтримку функції Caller ID.Android GO – особлива версія операційної системи від Google, призначена для установки на смартфони початкового рівня зі скромними технічними характеристиками: ціна таких пристроїв починається від $ 30. Попередня версія ОС під назвою Android 8 Oreo (Go edition) з’явилася на смартфонах з 1 ГБ оперативної пам’яті взимку цього року.

Джерело: xda-developers.com

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.