Google створює нову пошукову систему з жорсткою цензурою

Американська корпорація Google розпочала свій шлях з однойменної пошукової системи, яка до сих пір є її ключовим продуктом, а користуються ним щодня мільярди людей. Як вдалося з’ясувати сьогодні, 1 серпня 2018 року, в даний час «пошуковий гігант» займається створенням нової пошукової системи з жорсткою цензурою. Для цього в неї будуть вбудовані спеціальні алгоритми на основі машинного навчання і штучного інтелекту.

За рахунок спеціальних алгоритмів і технологій нова пошукова система Google зможе в режимі реального часу займатися цензурованіем інтернету, чого вимагають уряди багатьох країн світу. За даними видання The Intercept, компанія займається створенням двох нових пошукових систем, один з яких виявиться призначений спеціально для пристроїв на базі Android, тоді як другий буде представляти із себе веб-пошук, тобто сайт, куди можна зайти і знайти дозволену інформацію.

Проекти звуться Dragonfly і Maotai (Longfei), а зайнятися їх створенням Google вирішила заради Китаю, в якому проживає понад 1 млрд осіб. В даний час «пошуковий гігант» не може запропонувати жителям цієї країни що-небудь, тому що практично всі його сервіси заблоковані. Фірмова пошукова система з жорсткою цензурою допоможе запустити фірмовий пошуковик в Піднебесній, а користуватися ним зможуть всі бажаючі.

Створивши цензурувати пошукову систему, Google зможе використовувати її не тільки в Китаї, але і в інших країнах світу, де займаються боротьбою з розповсюджувачами «небезпечною» для суспільства інформації. Росія і Україна входить в список країн, де подібний пошуковик може дуже добре «вписується», так як він в режимі реального часу буде видаляти з видачі все посилання і згадки сайтів із забороненою інформацією, а крім того – піратський контент, з яким російська влада ведуть боротьбу останні роки.

Джерело Google

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.