Xiaomi Mi A2 і Mi A1: що змінилося?

24 липня в Мадриді пройшла важлива презентація для компанії Xiaomi. Головною новинкою події став Mi A2 на Android One. Попередник Mi A1, можна сказати, став першим серйозним смартфоном китайців для європейського ринку.

Девайс володів хорошими характеристиками за помірні гроші і працював на «голому» Android, через що і став відомим. Mi A2 піде тим самим шляхом. Ідею, назвемо її «дешево і чисто», зберегли, але змінили. Повний огляд ми вже готуємо, а поки розповідаємо про головні відмінності Mi A2 від Mi A1.

Mi A1

Mi A2

Дизайн
Конструктивно в ньому мало що змінилося. Корпус алюмінієвий з тими ж пластиковими розділювачами антен. Кнопки управління залишилися на місцях, за розмірами обидва пристрої теж практично однакові. Зате китайці відмовилися від 3,5 мм аудіороз’єми і слота під картки microSD. Кому-то це може бути критично.

Але навіть незалежно від по суті старого дизайну, Mi A2 відчувається по-новому. Різниця є, але вона не тактильна, а візуальна: змінилися екран і камера. Також з колірною лінійки прибрали рожеве золото і замінили його блакитним. Виглядає класно. Також є чорна і золота забарвлення. Бонусом в комплект поклали пластикову накладку, якої не було у першій версії.

Екран
Діагональ збільшилася з 5,5 дюйма в Mi A1 до 5,99 дюйма в Mi A2. Разом з нею виросло дозвіл з 1920 × 1080 до 2160 × 1080 і змінилося співвідношення з 16: 9 на сучасне 18: 9. Щільність пікселів на дюйм залишилася колишньою – 403 точки.

Захищає дисплей скло Gorilla Glass 5 замість 3-й серії. Поруч з розмовним динаміком з’явилася фронтальна спалах Selfie Light, а знизу пропали сенсорні кнопки навігації. За це плюс.

Камера
Модуль розгорнули вертикально, додавши між об’єктивами спалах. Це скопіювали у iPhone X ще в Mi Mix 2s і Mi 8. Але кому яке діло до цього? Звикли вже.

Важливим є те, що камера стала дійсно хорошою, а не «норм за свій прайс». В Mi A1 була подвійна камера зі скромними характеристиками: обидва модуля OmniVision по 12 Мп і апертурами f / 2,2 і f / 2,6. І зовсім вже слабенька Фронталки з сенсором Samsung на 5 Мп.

Mi A2 круто просунувся. Новинка отримала сенсори Sony IMX376 на 20 Мп і IMX486 на 12 Мп зі світлосилою f / 1,75 кожна. У фронтальну камеру теж встановили Sony IMX376 на 20 Мп, але вже зі світлосилою f / 2,2. Обидві камери підтримують технології HDR і Super Pixel, яка об’єднує сусідні чотири пікселя в один для уникнення шумів при поганому освітленні.

Камера для своєї ціни знімає дуже круто. Це перше враження і навряд чи воно зміниться в подальшому. Ось кілька прикладів.

В умовах поганого освітлення смартфон помітно висвітлює картинку: з’являються деталі, але втрачається загальна чіткість і додаються шуми.

Портрети виходять чудовими, хоч іноді трапляються засвітки.

Штучний інтелект вбудований в стандартний додаток камери буде обробляти і покращувати знімки автоматично. Він же працює і в портретному режимі. Його сильно прокачали: він розмиває фон як з задньої камери, так і з передньою. Працює навіть в темних умовах і при груповому фото.

Якщо підводити невеликий попередній підсумок по камері – краще в межах 25 тисяч рублів ви не знайдете.

Залізо
Mi A2 працює на процесорі восьмиядерний Snapdragon 660 з тактовою частотою 2,2 ГГц. У попередника стояв 625-й. Що й казати, смартфон швидше і могутніше. Для ігор можна брати! Теж важливе поліпшення – замість Bluetooth 4.2 став Bluetooth 5.0.

Змінили тип пам’яті з LPDDR3 на LPDDR4X і додали третю модифікацію: топовий Mi A1 продавався з 4 ГБ оперативної пам’яті і 64 ГБ постійної, зараз максимальна версія Mi A2 має 6 і 128 ГБ відповідно.

Дисплей збільшили, товщину зберегли (7,3 мм), а батарею зрізали на 70 мАг – замість 3080 стала 3010 мАг. Хоча обіцяють рівну автономність.

Mi A2 працює на Android 8.1 Oreo прямо «з коробки». Android P вже заявлений.

Xiaomi Mi A1 продавався в Європі за ціною близько 200 євро. Mi A2 став дорожче, що навряд чи когось обрадує.

Ціни:

4/32 – 249 євро
4/64 – 279 євро
6/128 – 349 євро
Однак це все ще дешево. Фактично це унікальний смартфон не тільки на європейському ринку, а й в усьому світі. Дивіться самі: «чистий» Android, хороша подвійна камера і великий дисплей. Чекає чи Mi A2 провал? Навряд чи.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.