Нові обмеження на поповнення банківських карток: як це вплине на українців

В Україні планують змінити правила поповнення банківських карток, щоб посилити контроль над фінансовими операціями. Нові обмеження стосуватимуться поповнення чужих карток через термінали.

Хоча власники карток і надалі зможуть поповнювати власні рахунки без обмежень, для переказів на чужі картки будуть введені нові вимоги. Олександр Охріменко, президент Українського аналітичного центру, зазначив, що такі заходи спрямовані на боротьбу з ухиленням від податків. Раніше деякі роботодавці використовували поповнення карток через термінали для виплат зарплат “у конвертах”, що дозволяло уникати податкових зобов’язань.

Національний банк України вже частково ввів нові правила, включаючи оподаткування транзакцій через термінали. Хоча конкретна ставка податку ще не визначена, передбачається, що комісія стане додатковим фінансовим зобов’язанням для тих, хто переказує кошти на чужі рахунки. Також деякі фізичні особи, ймовірно, будуть зобов’язані заповнювати податкові декларації.

Крім того, встановлено ліміт у 150 000 гривень на P2P-перекази між фізичними особами, який залишатиметься чинним до квітня 2025 року. Хоча ці зміни можуть ускладнити деякі щоденні операції для громадян, їхня мета — підвищення прозорості фінансових потоків та зниження обсягів тіньової економіки.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.