Мобілізація у стилі “лотереї”: ТЦК тепер вручають повістки по-новому

У сьогоднішньому мобілізаційному законодавстві повістки вручають не тільки на вулиці або блок пості, а й поштою.

Повістка поштою прийде кожному військовозобов’язаному чоловіку, незалежно від того, чи оновив він дані про свою реєстрацію.

Слід зауважити, що генерація повісток через реєстр “Оберіг” проводиться в стилі лотереї, адже неможливо надрукувати 10 мільйонів повісток за раз, тому хтось отримає повістку через тиждень, а дехто може отримати її через рік.

Нагадуємо, що по розрахункам Міністерства оборони в Україні є ще 10 мільйонів військовозобов’язаних чоловіків, з яких 6 мільйонів не оновили дані, тим самим порушили правила військового обліку. Також влада місяць тому виділила 72 мільйони гривень на роздачу 900 тисяч повісток поштою до кінця року.

Принцип вручення повісток поштою

Постанова Кабміну №560 чітко прописує правила доставки повісток поштою.

Згідно з постановою, повістки доставляються рекомендованим листом адресату за вказаною адресою у реєстрі “Оберіг”. Якщо ж одержувача немає на місці, працівник пошти повинен проінформувати військовозобов’язаного за телефоном, якщо номер є в базі, а також залишити повідомлення в поштовій скриньці. У повідомленні вказується, що надійшов рекомендований лист з позначкою «Повістка ТЦК» та у якому відділенні Укрпошти можна його забрати.

Якщо протягом трьох днів, так і ніхто не забрав листа з повісткою у вказаному відділенні Укрпошти, то працівник пошти робить позначку «адресат відсутній за зазначеною адресою». Ця відмітка засвідчується підписом і відбитком поштового пристрою, а лист відправляється в ТЦК.

Така повістка в сьогоднішньому законодавстві вважаються як належно вручено. Після чого у чоловіка є 7 днів, щоб з’явитися в ТЦК, інакше його буде подано в розшук, а також накладено штраф в розмірі  17 -25,5 тисяч гривень.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.