Повістки поштою: юристка пояснила як уникнути відповідальності

В разі отримання повістки поштою військовозобов’язані, в тому числі ті, що мають відстрочку від мобілізації, повинні з’явитися в ТЦК.

Про це розповів адвокат Руслан Ткаченко на національному телемарафоні.

Як проходить процес вручення повістки поштою

У сьогоднішньому мобілізаційному законодавстві повістка поштою вважається врученою, навіть якщо особа особисто не отримувала її в руки.

Поштовий представник повинен прийти за адресою, яку вказав чоловік під час оновлення даних або за останнім адресом проживання і вручити рекомендований лист з повісткою військовозобов’язаному прямо в руки. Якщо чоловіка немає на місці, в поштовій скриньці залишається повідомлення, що впродовж трьох днів повістку можна бути забрати у відділенні “Укрпошти”.

Якщо протягом 3 днів військовозобов’язаний не з’явився за повісткою, то її відправляють назад в ТЦК і чоловіку дається ще 7 днів, поки на нього не склали постанову про порушення військового обліку і не подали в розшук.

Кому може прийти повістка

Адвокат зазначив, що навіть ті особи, які отримали відстрочку від мобілізації, повинні з’явитися в ТЦК, якщо їм прийшла повістка поштою.

Тобто, якщо людина отримала повістку поштою, то треба з’явитися в ТЦК, щоб уникнути штрафу, це стосується навіть людей з відстрочкою – розповів адвокат

Також він додав, для того, щоб уникнути відповідальності, потрібно додатково з’явитися в ТЦК і заявити своє право на відстрочку і після звірки даних буде поставлено відмітку, що людина з’явилася за повісткою. Це дасть змогу уникнути адміністративної відповідальності.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.