Нові правила проходження ВЛК: що підготували ТЦК

Все частіше спостерігається, коли військовозобов’язаний проходить медичну комісію, а разом з ним ходить його адвокат. На думку військовозобов’язаних, це підвищить гарантії того, що медичний огляд буде прозорий та справедливий.

Начальник управління охорони здоров’я Волинської обласної державної адміністрації Юрій Легкодух розповів місцевому виданню, що присутність адвокатів під час проходження медичної комісії значно зменшує ймовірність маніпуляцій чи упереджених оцінок з боку лікарів, тим самим забезпечує чесність огляду.

Такий підхід покликаний запобігти конфліктам і захистити права тих, хто проходить медичну комісію.

Легкодух пояснив, що зараз почастішали випадки, коли військовозобов’язаний проходить комісію разом з юридичним представником, вважаючи, що йому потрібна підтримка протягом усього процесу огляду.

Він підкреслив, що лікарі навряд чи будуть ризикувати своєю репутацією, роблячи сумнівні заключення, оскільки всі огляди фіксуються та документуються.

Крім того, Легкодух зазначив, що затримки з проведенням обстежень помітні, зазначивши, що було б недоцільно фальсифікувати діагнози здоровим людям без проблем зі здоров’ям.

Також читайте:

Повістки поштою: юристка пояснила як уникнути відповідальності.

Жителю Одеси заблокували картку через штрафи від ТЦК на 37 000 гривень: подробиці.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.