У Німеччині хочуть позбавити українських біженців деяких прав: що відомо

Федеральний міністр фінансів Крістіан Лінднер планує скасувати громадянську допомогу для українських біженців у Німеччині.

Натомість він хоче запровадити нову форму соціальних виплат для цієї групи, яка базується на пільгах для шукачів притулку.

За допомогою цього заходу Лінднер сподівається заощадити кілька мільярдів євро.

Міністр фінансів пропонує, щоб українські біженці більше не отримували автоматичного утримання “за гроші громадян”, які забезпечують соціально-економічний прожитковий мінімум і соціальну участь навіть без роботи.

За даними видання “Spiegel”, українські біженці й надалі користуватимуться інструментами політики ринку праці “за гроші громадян”, але отримуватимуть меншу фінансову підтримку.

У той же час Лінднер планує реформу державного покриття витрат на житло. Він виступає за те, щоб отримувачі допомоги в майбутньому отримували відшкодування витрат на житло за фіксованою ставкою, а не на основі фактичних витрат, включаючи додаткові витрати. «Одержувачі допомоги можуть вирішити, чи хочуть вони переїхати в меншу квартиру і як вони її опалять. Я вважаю, що ми можемо заощадити тут мільярди євро», — сказав він журналу. Наразі муніципалітети покривають витрати на оренду та опалення отримувачів та їхніх сімей у певних межах за рахунок федеральних коштів.

Також читайте:

Стало відомо, коли долар буде коштувати 50 гривень.

Податкова отримає доступ до ваших банківських рахунків: немає офіційних доходів, але є витрати, це будуть фіксувати

Українцям видають до 7000 гривень: як отримати гроші

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.