Жителю Одеси заблокували картку через штрафи від ТЦК на 37 000 гривень: подробиці

Чоловіки, які отримали повістку поштою і не з’явилися в ТЦК та СП почали отримувати штрафи.

Так, один із таких випадків поділився житель Одеси в інтернет-просторі. Чоловік отримав повістку поштою, але не з’явився по неї ні до поштового оператора “Укрпошта”, ні в ТЦК протягом відведених 7 днів. Через що працівники ТЦК заочно наложили на нього штраф в 17 тисяч гривень.

Чоловіку була надіслана постанова про штраф на поштову скриньку, але він так і не оплатив його протягом 14 днів.

А як відомо, якщо штраф не оплатити протягом 14 днів, він передається до виконавчої служби для примусового стягнення, а також він автоматично подвоюється. Тобто, з 17 тисяч гривень він уже становить 34 тисячі гривень, не слід забувати про сплату виконавчого збору та судових витрат, а це ще приблизно 3 000 гривень, тому кінцева сума штраф становитиме 37 тисяч гривень.

Зараз українець має всі заблоковані картки в банку та знаходиться в розшуку.

Які наслідки будуть для даних чоловіків

Адвокат Руслан Ткаченко розповів, що за новим законодавством не обов’язково давати повістку військовозобов’язаному в руки під особистий підпис. Тепер достатньо надіслати повістку рекомендованим листом, і якщо чоловік не забере її в поштовому відділені протягом 3 днів, то вона вертається назад в ТЦК, як вручена. Після чого у чоловіка є 7 днів, щоб з’явитися в ТЦК інакше його подають в розшук і штрафують на суму 17 – 25,5 тисяч гривень.

Історія чоловіка наглядний приклад, що влада буде штрафувати всіх, хто не стоїть на військовому обліку. Тепер чоловік змушений оплатити штраф, адже навіть якщо його мобілізують, то штраф скасовувати ніхто не буде. Більшість державних послуг для нього закрито і скоро через суд його позбавлять водійських прав, якщо він буде і надалі уникати військового обліку – розповів адвокат

 

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.