Українцям знову доведеться оновлювати дані в ТЦК: деталі

Цього року військовозобов’язані зіткнулися зі складнощами щодо отримання відстрочок від мобілізації. Багато хто з тих, хто мав право на відстрочку та подав необхідні документи ще навесні, отримали її лише до 12 серпня. Тепер, у листопаді, їм знову доведеться займатися продовженням.

Проблема в тому, що відстрочка надається на 90 днів — саме стільки діє указ президента про мобілізацію. Після 12 серпня людям довелося повторно подавати документи для продовження відстрочки. За новим указом президента, наступний термін відстрочки діє до 9 листопада.

На жаль, цей процес доведеться регулярно повторювати, якщо закони не зміняться. Ті, хто подав документи після 12 серпня, наразі мають відстрочку до 9 листопада. Щоб продовжити її, необхідно знову звернутися до територіального центру комплектування — це можна зробити як у паперовому вигляді, так і онлайн.

Важливо пам’ятати, що якщо підстави для відстрочки змінилися, комісія може переглянути своє рішення. Автоматичне продовження через інтернет поки не працює, хоча це обіцяли запровадити. Деякі категорії громадян, такі як люди з інвалідністю, можуть мати особливі умови для отримання відстрочки.

Експерти зазначають, що в цьому питанні поки що існує чимало невизначеності і владі слід надати більше чітких роз’яснень.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.