Трамп погрожував Путіну ударом по Москві через Україну: що відомо

Кандидат у президенти від Республіканської партії Дональд Трамп заявив, що погрожував завдати удару по Москві, якщо президент Росії Володимир Путін почне напад на Україну.

У п’ятницю в широкомасштабному інтерв’ю Wall Street Journal його запитали, чи буде він використовувати військову силу у відповідь на потенційну блокаду Тайваню з боку Пекіна, Трамп відповів, що йому не доведеться цього робити, оскільки його китайський колега Сі Цзіньпін – «поважає мене. Він знає, що я божевільний і у разі потреби покажу американську міць».

Звертаючись до Росії, Трамп сказав, що те саме стосується Путіна, з яким, як він стверджує, у чудових відносинах. Він додав, що в якийсь момент сказав йому: «Володимире, якщо ти підеш на Україну, я так тебе вдарю, що ти навіть не повіриш. Я тебе вдарю прямо посеред бісової Москви… Ми друзі. Я не хочу цього робити, але в мене немає вибору».

За словами екс-президента, Путін відреагував з недовірою, сказавши – «ні в якому разі».

«Тебе так сильно вдарять, і я збираюся зняти з твоєї голови ці кляті куполи», — повторив Трамп, мабуть, маючи на увазі кремлівську резиденцію російського лідера.

Нагадуємо, що термін повноважень Трампа закінчився на початку 2021 року, більше ніж за рік до початку військової операції Росії в Україні.

Згідно з публічними даними, Путін востаннє розмовляв із Трампом у 2020 році. Американський журналіст Боб Вудворд стверджував, що вони мали «можливо, аж сім» розмов після того, як Трамп залишив Білий дім. Кремль і штаб Трампа заперечують цю заяву.

Колишній президент США неодноразово заявляв, що російсько-українського конфлікту не було б, якби він був на посаді, і пообіцяв припинити його протягом 24 годин у разі обрання. Хоча він надав небагато деталей щодо потенційного мирного плану, його напарник Джей Ді Венс сказав, що Трамп може розпочати переговори з Росією, Україною та європейськими зацікавленими сторонами щодо створення демілітаризованої зони вздовж нинішньої лінії фронту, а Київ погодиться триматися поза НАТО.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.