За користування Телеграм каналами каратимуть: в чому причина

Українців хочуть карати за користування Телеграм – каналів, які спрямовані на зрив мобілізаційних заходів та ухилення від призову.

В Україні планують посилити контроль за використанням телеграм-ботів, які повідомляють про місцезнаходження блокпостів та працівників ТЦК. Якщо власників таких Telegram-каналів і ботів не можна буде знайти, то до відповідальності можуть почати притягувати їх користувачів.

Про це повідомив член оборонного комітету Верховної Ради Олександр Федієнко.

За його словами, ще минулого року почали діяти зміни до Кримінального кодексу України, які посилюють відповідальність за дії, що перешкоджають діяльності Збройних сил України та інших військових формувань.

Ці зміни були введені в умовах воєнного стану для кращої підтримки мобілізаційних заходів та комплектування війська.

Зазначається, що зараз чоловіки, які уникають військової служби почали масово користуватися телеграм-ботами, що інформують про розташування блокпостів та пересування представників ТЦК. На думку депутата, такі дії також можна розглядати як перешкодження мобілізації.

Цікаво буде подивитися, як правоохоронні органи трактують телеграм-боти, які сповіщають чоловіків, де стоять блокпости та де знаходяться представники ТЦК. На мою думку, повинна бути відповідальність для власників таких ботів і їх користувачів. Правоохоронні органи повинні діяти наступним чином: якщо не буде відомо, хто створив цих телеграм-ботів, то правоохоронці намагатимуться якось витягувати з нього тих, хто ним користується, – розповів Федієнко.

Федієнко зазначив, що правоохоронні органи самостійно вирішуватимуть, як з правової точки зору трактувати використання цих Telegram-ботів. Основна увага буде зосереджена на тому, що дані, які поширюються через ці канали, можуть бути використані для обходу мобілізації та уникнення призову, тим самим загрожуючи обороноздатності країни.

Якщо власники Telegram-ботів залишаться невідомими, правоохоронці можуть почати полювання на користувачів, які активно взаємодіють з цими каналами. Це може включати відстеження їхньої діяльності в Інтернеті, збір даних про те, як і для яких цілей вони використовували отриману інформацію, а також можливе притягнення до відповідальності в рамках кримінальної справи.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.